αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 καθημερινά βήματα, για να… «προγραμματίσεις» σωστά το μυαλό σου και να φτάσεις στην επιτυχία σε ό,τι κάνεις

Τα 5 καθημερινά βήματα, για να… «προγραμματίσεις» σωστά το μυαλό σου και να φτάσεις στην επιτυχία σε ό,τι κάνεις

Πέντε καθημερινά βήματα που μπορούν να σε βάλουν στον δρόμο της επιτυχίας. Αυτά παραθέτει σε άρθρο του το Entrepreneur.com. Πρόκειται για κινήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να… «προγραμματίσεις» σωστά το μυαλό σου. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν συνήθως μια δική τους οπτική με την οποία βλέπουν τα πράγματα. Έχουν ένα δικό τους «software» στο μυαλό τους.

Δες παρακάτω τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις. Για να φτάσεις στην επιτυχία σε οτιδήποτε κάνεις. Και να γίνεις πιο ευτυχισμένος.

1# Σταμάτα να ελπίζεις και να εύχεσαι. Ξεκίνα να δρας: Οι άνθρωποι που «εύχονται και ελπίζουν» έχουν μια αόριστη, γενική ιδέα για το τι πρέπει να έχουν οι ζωές τους. Σκέφτονται ότι κάπως, με κάποιο τρόπο, αυτά τα πράγματα θα συμβούν, αλλά απλά δεν ξέρουν πώς να φτάσουν από το σημείο Α στο σημείο Β. Από την άλλη, οι άνθρωποι που δρουν, ξέρουν τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν, για να φτάσουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

2# Προσπάθησε να πετύχεις τρεις μικρές νίκες κάθε ημέρα: Ίσως να πιστεύετε ότι ο στόχος σας είναι πολύ μεγάλος, πολύ φιλόδοξος ή αδύνατος. Λοιπόν, ξανασκεφτείτε το. Για να φτάσεις σε έναν μεγάλο στόχο, πρέπει να πετύχεις αρκετούς μικρούς- πιο εύκολους στόχους. Προσπάθησε να πετύχεις τρεις μικρές νίκες κάθε ημέρα.

3# Σταμάτα να λες δικαιολογίες: Είναι αλήθεια ότι δεν είναι όλα εύκολα στο κόσμο μας. Το ίδιο και στην Ελλάδα της κρίσης. Χρειάζεται συνήθως μεγάλη προσπάθεια για να φτάσεις στον στόχο σου. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις όμως, είναι να αρχίσεις τις δικαιολογίες. Δες την αλήθεια, και προσπάθησε να την αντιμετωπίσεις με πράξεις.

4# Στόχευε ψηλά κάθε ημέρα: Μερικοί από τους πιο πετυχημένους ανθρώπους στον κόσμο, όπως ο Jeff Bezos ή ο Michael Jordan, δεν γεννήθηκαν ούτε πετυχημένοι ούτε «ασταμάτητοι». Έθεσαν όμως μεγάλους στόχους, και μέσα από σκληρή δουλειά πέτυχαν το αδύνατο. Για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να θέσεις ψηλούς στόχους.

5# Δώσε συγχαρητήρια στον εαυτό σου: Είναι σημαντικό να χαίρεσαι τις νίκες σου. Πολλοί career experts λένε ότι το να εκτιμάς αυτά που έχεις, σου δίνει την ώθηση να πας παρακάτω. Άλλωστε, μέσα σε έναν δύσκολο δρόμο θα βρεις πολλά εμπόδια, και πρέπει να λες μπράβο στον εαυτό σου όταν τα ξεπερνάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =