αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4+1 στοιχεία που πρέπει να έχει ένα καλό co-working cafe (αν είσαι στο ψάξιμο… τότε αυτή η λίστα σε ενδιαφέρει)

Τα 4+1 στοιχεία που πρέπει να έχει ένα καλό co-working cafe (αν είσαι στο ψάξιμο… τότε αυτή η λίστα σε ενδιαφέρει)

Πλέον δεν χρειάζεται να είσαι κλεισμένος μέσα σε ένα γραφείο για να εργαστείς. Δεν χρειάζεται καν να είσαι στο δωμάτιο του σπιτιού σου. Ειδικά αν είσαι επιχειρηματίας, startupper ή freelancer, μπορείς να εργαστείς σχεδόν από οπουδήποτε, με μόνα εργαλεία το laptop σου και ένα smartphone. Μάλιστα, δεν είναι λίγες και οι μεγάλες εταιρίες που παρέχουν τέτοιες ελευθερίες στους εργαζομένους τους.

Μπορείς να δουλέψεις ακόμα και από ένα cafe με αυτό τον τρόπο. Πλέον είναι πολλοί οι άνθρωποι που εργάζονται ακολουθώντας ένα τέτοιο μοντέλο, και όπως έχουμε ξανά αναφέρει κάπως έτσι λειτουργεί και το It’s Possible. Πως όμως μπορείς να εντοπίσεις το κατάλληλο co-working cafe, από το οποίο θα δουλεύεις με το laptop σου; Εδώ είναι τα 4+1 στοιχεία που πρέπει να τσεκάρεις.

1# Καλό Wifi: Αν δεν υπάρχει αυτό, τότε όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σημασία. Αφού δεν θα μπορείς να δουλέψεις. Φρόντισε να βρεις ένα cafe που έχει καλό -και δωρεάν- ίντερνετ.

2# Κατάλληλες θέσεις: Αφού έχεις δει ότι το Wifi είναι καλό, πρέπει κάπου να κάτσεις. Ναι, αυτό παίζει ρόλο στην περίπτωση μας. Δεν θα κάτσεις απλά για έναν καφέ με έναν φίλο. Πιθανότατα χρειάζεται κάπου να ακουμπήσεις το laptop σου, άλλα «σύνεργα» ή βιβλία. Άρα; Πρέπει οι θέσεις και τα τραπέζια να είναι κατάλληλα και ευρύχωρα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα διαπιστώσεις στην πράξη ότι θα είσαι… αρκετά στριμωγμένος όταν δουλεύεις.

3# Καλές τιμές: Εντάξει, είπαμε να δουλέψεις από έναν τέτοιο χώρο, για να μην είσαι κάθε ημέρα κλεισμένος στο δωμάτιο σου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το μπάτζετ που θα διαθέσεις πρέπει να είναι… χρυσό. Αφού λογικά θα πηγαίνεις συχνά εκεί, δεν σε συμφέρει οικονομικά να βρεις ένα στέκι στο οποίο τα συνολικά έξοδα π.χ. μέσα σε έναν μήνα θα είναι μεγάλα.

4# Σχετική ησυχία: Δεν είσαι σε βιβλιοθήκη. Όλοι μπορούν να μιλάνε και καλό είναι να υπάρχει μια ζωντάνια στον χώρο. Αλλά η υπερβολική φασαρία μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα. Το cafe που θα επιλέξεις πρέπει να έχει λίγο πιο «business» χαρακτήρα. Να απευθύνεται, δηλαδή, κυρίως σε ανθρώπους που πάνε εκεί για να εργαστούν. ‘Η τέλος πάντως για να συζητήσουν μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια, χωρίς φωνές ή… τραγούδια στο κινητό.

5# Bonus- Να είναι κοντά στο σπίτι σου: Αυτό δεν έχει να κάνει με το μαγαζί σαν μαγαζί. Αλλά έχει να κάνει με εσένα. Προφανώς αν μένεις στο Φάληρο, δεν είναι πολύ καλή επιλογή να επιλέξεις ένα cafe που είναι στο Μαρούσι. Θα χάνεις πολύ χρόνο στην διαδρομή και θα έχεις αυξημένα μεταφορικά έξοδα. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει κάποιο κατάλληλο μαγαζί κοντά στο σπίτι σου ή μέσα σε μια λογική γεωγραφική ακτίνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =