αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4 πράγματα που «τρώνε» τον χρόνο ενός επιχειρηματία (και χωρίς να το καταλάβει)

Τα 4 πράγματα που «τρώνε» τον χρόνο ενός επιχειρηματία (και χωρίς να το καταλάβει)

Το να είσαι επιχειρηματίας είναι αγχωτικό. Και γίνεται πιο αγχωτικό όταν βλέπεις ότι ο χρόνος μέσα στην ημέρα… δεν σου φτάνει. Ειδικά αν έχεις ξεκινήσει ένα νέο project και είσαι ενθουσιασμένος, μάλλον θα καταλήξεις να εργάζεσαι πολλές ώρες -ακόμα και Σαββατοκύριακα- για να προλάβεις όλες τις εργασίες που έχεις ανοίξει.

Ακόμα και έτσι όμως, είναι πιθανό να διαπιστώσεις ότι «δεν προλαβαίνεις». Δεν αρκεί μόνο να δουλεύεις πολλές ώρες. Πρέπει να διαχειρίζεσαι και σωστά τον χρόνο σου. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να χαλάσουν αυτή τη διαχείριση. Τώρα θα δούμε 4 συγκεκριμένα πράγματα που «τρώνε» τον χρόνο ενός επιχειρηματία. Και πολλές φορές χωρίς να το καταλάβει.

1# Αυτοσχεδιασμός: Όταν πας στο γραφείο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις ή χάνεσαι μέσα στα tasks που προκύπτουν; Πολλοί νέοι επιχειρηματίες χάνονται κάπου μέσα σε αυτά που ζητούν οι συνιδρυτές, οι υπάλληλοι ή οι πελάτες. Είναι καλό να αφιερώσεις 15 λεπτά το πρωί ή το προηγούμενο βράδυ, έτσι ώστε να κάνεις ένα πλάνο για την ημέρα σου. Και να πορευτείς με βάση αυτό. Θα είσαι πιο παραγωγικός.

2# Μη απαραίτητα meetings: Όλοι έχουμε πάει σε τέτοια. Πολλά meetings μοιάζουν φτιαγμένα απλά για να σπαταλήσουν τον χρόνο σου. Φρόντισε να πηγαίνεις μόνο σε αυτά που σε αφορούν και θεωρείς ότι είναι απαραίτητα.

3# Emails: Ζούμε στην εποχή των αμέτρητων emails. Αν έχεις το email σου ανοιχτό όλη την ημέρα, είναι πιθανό να «παγιδευτείς» σε κάθε νέο μήνυμα που έρχεται. Και να χάνεις πολύ χρόνο. Αντί για αυτό, καθόρισε κάποιες «ώρες επικοινωνίας» κατά τις οποίες θα απαντάς στα emails.

4# Νέες ιδέες: Ξεκίνησες μια επιχείρηση επειδή είσαι δημιουργικός, εφευρετικός και παθιασμένος – και αυτές οι ιδιότητες δεν πρόκειται να εξαφανιστούν. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Καθώς αναπτύσσεις την επιχείρηση σου, είναι πιθανό να παρασυρθείς σε πολλές νέες κατευθύνσεις. Πολλές ιδέες θα προκύπτουν στην πορεία. Ωστόσο, μόνο λίγες από αυτές είναι ουσιαστικές. Προσπάθησε να εστιάσεις στις καλύτερες και πιο κερδοφόρες. Μην χάνεις τον χρόνο σου με την κάθε νέα ιδέα που προκύπτει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =