αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4 πράγματα που πρέπει να κάνεις, για να φτάσεις στην dream job σου

Τα 4 πράγματα που πρέπει να κάνεις, για να φτάσεις στην dream job σου

Όλοι θέλουν να βρουν την δουλειά των ονείρων τους. Η οποία είναι διαφορετική για τον καθένα. Στην πράξη όμως, λίγοι είναι αυτοί που τα καταφέρνουν. Σε αυτό μπορεί να παίξουν ρόλο κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες ή η τύχη. Όμως πάνω από όλα, έχουν σημασία οι κινήσεις που κάνεις εσύ. Αν είναι σωστές, θα μπορέσεις να φτάσεις στον στόχο σου. Αν κινηθείς με λάθος τρόπο, η dream job σου μάλλον θα παραμείνει… ένα όνειρο.

Το It’s Possible παραθέτει μερικά ενδιαφέροντα tips. Δες τους 4 τρόπους για να βρεις την δουλειά που θέλεις. Εσύ πόσες από αυτές τις κινήσεις έχεις κάνει μέχρι σήμερα;

1# Έχε μια ξεκάθαρη εικόνα της dream job σου. Αν όλοι σε ρωτούν «τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου», και η απάντηση σου είναι «δεν ξέρω», τότε μάλλον δεν έχεις ξεκινήσει καλά. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις, είναι να έχεις μια σαφή εικόνα της dream job σου.

2# Έτοιμος να πληρώσεις το τίμημα. Είναι κάτι για το οποίο μιλούν πολλοί businessmen. Δεν αρκεί μόνο να θέλεις να κάνεις μια δουλειά. Πρέπει να είσαι έτοιμος να πληρώσεις το τίμημα, μέχρι να φτάσεις στην επιτυχία. Είσαι έτοιμος π.χ. να έχεις ελάχιστο ελεύθερο χρόνο; Είσαι έτοιμος να έχεις μια καθημερινότητα γεμάτη άγχος και πίεση, μέχρι να χτίσεις αυτό που θες; Μπορεί να νομίζεις ότι η διαδρομή θα είναι εύκολη. Αλλά μάλλον δεν θα είναι.

3# Μάθε να… πουλάς τις ιδέες σου. Μπορεί να έχεις τις καλύτερες ιδέες και skills. Όμως αν δεν ξέρεις να τα πουλάς σωστά, δεν έχουν κανέναν νόημα. Εξήγησε στους άλλους το γιατί πρέπει να αγοράσουν τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σου. Μπορείς να κάνεις την ζωή τους πιο εύκολη;

4# Πλάνο και δράση. Ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι. Διότι καλά είναι τα λόγια, αλλά λίγοι είναι αυτοί που προχωράνε σε πράξεις. Φτιάξε το σχέδιο σου και στην συνέχεια εφάρμοσε το. Με τολμηρές κινήσεις. Ειδικά αν είσαι 20- 25- 28 ετών, δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Αμέσως μετά κάνε τις κατάλληλες προσαρμογές ανάλογα με τα πρώτα αποτελέσματα που έχεις στα χέρια σου. Και στόχευσε ακόμα ψηλότερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 17 =