αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4 βήματα για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη κάποιου: Ένας πρώην πεζοναύτης εξηγεί

Τα 4 βήματα για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη κάποιου: Ένας πρώην πεζοναύτης εξηγεί

«Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις αν μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον είναι να τον εμπιστευτείς» είχε πει κάπου, κάποτε ο Ernest Hemingway. Και όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, υπάρχουν τρόποι για να κάνεις κάποιον να σε εμπιστευτεί. Μιλώντας στο Business Insider, ένας πρώην πεζοναύτης του αμερικανικού στρατού σου εξηγεί ποια είναι τα 4 βήματα για να πετύχεις τον σκοπό σου.

Να κατανοείς τι ακριβώς θέλουν από εσένα

Είναι κάτι βασικό. Να ξέρεις τι σου ζητούν. Κυρίως όσον αφορά τις προσδοκίες που έχει ο άλλος για εσένα στην προσωπική αλλά την επαγγελματική σας (ή και οποιουδήποτε άλλου είδους) σχέση. Όπως και με ένα job description, έτσι και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζεις ακριβώς τι περιμένει κάποιος.

Να τηρείς τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις σου

Φρόντισε δηλαδή να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στα λόγια και τις πράξεις σου. Όταν δεσμεύεσαι για κάτι εύκολο ή μικρό, καλό θα είναι να το πραγματοποιείς άμεσα. Έχε υπόψιν όμως πως οι ριψοκίνδυνες υποσχέσεις είναι και πιο δύσκολα υλοποιήσιμες και είναι όλο και πιο πιθανό να μη φανείς συνεπής. Ακόμη και όταν οι άλλοι δεν υλοποιούν τις δικές τους δεσμεύσεις, εσύ φρόντισε να τους εμπνέεις και να δίνεις το παράδειγμα. Γίνε δηλαδή ο άντρας του λόγου σου.

Να βλέπεις στον άλλον την επιτυχία

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνεις, είναι να «βλέπεις» την επιτυχία ή το αποτέλεσμα που επιθυμείς τόσο με τη βοήθεια του άλλου όσο και στο πρόσωπό του. Δεν έχεις σημασία το «πώς» θα πετύχεις κάτι όσο το τελικό αποτέλεσμα καθαυτό. Δώσε δηλαδή στον άλλο το deadline και μια μικρή βοήθεια/κατεύθυνση για κάτι, αλλά όχι όλα τα ακριβή βήματα για να το καταφέρει – κάν’ τον να πιστέψει στον εαυτό του.

Να εξακολουθείς να τον υπολογίζεις ακόμη κι όταν αποτύχει

Όσο σημαντικός είναι για σένα ο ίδιος σου ο εαυτός, άλλο τόσο θα πρέπει να είναι και το πρόσωπο το οποίο θέλεις να σε εμπιστευτεί. Αν δεις να κάνει κάποια λάθη μίλησέ του ευθέως, είναι κάτι που θα εκτιμήσει. Το ίδιο δεν θα ήθελες άλλωστε και για τον εαυτό σου;

Πηγή: Askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =