αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα 3 skills που πρέπει να έχουν οι CEOs και δεν διδάσκονται στο σχολείο»: Ο Richard Branson αναλύει

«Τα 3 skills που πρέπει να έχουν οι CEOs και δεν διδάσκονται στο σχολείο»: Ο Richard Branson αναλύει

Ο δρόμος προς την επιχειρηματική επιτυχία δεν περνά μέσα από το παραδοσιακό σύστημα Εκπαίδευσης. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Virgin, Richard Branson. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που άφησε το σχολείο σε ηλικία μόλις 16 ετών, για να δημιουργήσει την πρώτη του επιχείρηση. Και κατάφερε σε βάθος χρόνου, μετά από πολλές τολμηρές επιλογές και πειραματισμούς, να φτάσει στην απόλυτη επιτυχία.

Σε νέο του blog post, εξηγεί ότι οι CEOs πρέπει να έχουν 3 skills, τα οποία δεν τους τα διδάσκει το σχολείο: Πρέπει να προκαλούν «ταραχή», να μη φοβούνται να πάρουν ρίσκα και να ξέρουν να διασκεδάζουν.

«Τα παιδιά διδάσκονται το πως να περάσουν τις εξετάσεις, αντί να κατανοήσουν τις έννοιες και να διευρύνουν το μυαλό τους», σημειώνει ο Branson. Ένα μοντέλο που είναι αρκετά προβληματικό, σύμφωνα με τον ίδιο, και δεν βοηθά στο να βγουν οι επόμενοι επιχειρηματικοί ηγέτες. Ο Mr Virgin χρησιμοποιεί το προσωπικό του παράδειγμα. Λέει ότι ποτέ δεν ταίριαζε στο σχολείο, αφού είχε δυσλεξία. Ευτυχώς οι γονείς του, στήριξαν τις «παράξενες ιδέες» του. Υποστήριξαν ακόμη και την απόφασή του να εγκαταλείψει το γυμνάσιο και να ξεκινήσει να εκδίδει ένα περιοδικό. Κάτι το οποίο ήταν η πρώτη επιχειρηματική του προσπάθεια.

«Πολλά παιδιά οδηγούνται στην αποτυχία, από ένα σύστημα που ενδιαφέρεται μόνο για τα αποτελέσματα των εξετάσεων», τονίζει ο Richard Branson.

Όπως σημειώνει, τα σχολεία δεν διδάσκουν τις απαραίτητες δεξιότητες που χρειάζονται οι άνθρωποι στον επιχειρηματικό κόσμο, επειδή έχουν τέτοιες «άκαμπτες οδηγίες». Αυτό που το εκπαιδευτικό σύστημα δεν βλέπει, είναι ότι όσοι σκέφτονται διαφορετικά έχουν ένα ταλέντο, το οποίο πρέπει να καλλιεργηθεί.

«Θέλω να δω την Εκπαίδευση να υποστηρίζει αυτούς που έχουν δημιουργικό μυαλό και σκέφτονται διαφορετικά», καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 9 =