αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα 3 leadership μαθήματα που έλαβα ενώ διαχειριζόμουν ένα πολεμικό υποβρύχιο»: Εξηγεί ένας businessman

«Τα 3 leadership μαθήματα που έλαβα ενώ διαχειριζόμουν ένα πολεμικό υποβρύχιο»: Εξηγεί ένας businessman

Τι σχέση μπορεί να έχει η επιχειρηματικότητα, με ένα πολεμικό υποβρύχιο; Φαινομενικά καμία. Αν δεις όπως τα δεδομένα λίγο πιο προσεκτικά, υπάρχουν αρκετά πράγματα που… συνδέουν αυτά τα δύο. Ο John DeVine είναι σήμερα chief revenue officer στην Oath. Ωστόσο, στο παρελθόν ήτα για 8 χρόνια επικεφαλής σε υποβρύχιο του ναυτικού των ΗΠΑ.

«Σε τόσο στενά όρια και βρισκόμενος πολλά πόδια κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού, οι επιλογές έχουν σημασία και κάθε απόφαση μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια του πληρώματος», εξηγεί ο ίδιος.

Μέσα σε ένα υποβρύχιο, η συνεργασία της ομάδα παίζει κομβικό ρόλο. Αφού ένα λάθος ίσως είναι αρκετό, για να γίνει πραγματικότητα το πιο τρομακτικό σενάριο. Ο John DeVine εξηγεί σε άρθρο του στο Entrepreneur.com, τα 2 leadership μαθήματα που έλαβε μέσα στο υποβρύχιο. Και τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν να γίνεις ένας μεγάλος ηγέτης.

1# Εμπιστέψου το ένστικτο σου: Η ναυτική εκπαίδευση σου δίνει την δυνατότητα να είσαι προετοιμασμένος για σχεδόν κάθε σενάριο. Ωστόσο, όπως λέει ο John DeVine, σε πολλές κρίσιμες στιγμές πρέπει να εμπιστευτείς το ένστικτο σου. Έτσι και στην επιχειρηματικότητα. Οι αριθμοί και τα γεγονότα παίζουν ρόλο, αλλά πρέπει πρώτα από όλα να εμπιστεύεσαι το ένστικτο σου. Έτσι θα είσαι πιο δυναμικός leaders, και θα λαμβάνεις μεγάλες αποφάσεις χωρίς να έχεις δεύτερες σκέψεις. Όταν είσαι σίγουρος για τις αποφάσεις σου και φέρεις κάποια καλά αποτελέσματα, τότε είναι σίγουρο ότι και η ομάδα σου θα σε εμπιστευτεί.

2# Χρησιμοποίησε τη φωνή σου, ανεξάρτητα από τη θέση σου: Μέσα σε ένα υποβρύχιο, ακόμα και ο «κατώτερος» μηχανικός, μπορεί να δώσει χρήσιμες πληροφορίες στο πλήρωμα. Ανεξάρτητα λοιπόν από το πόσο «χαμηλή» θέση μπορεί να έχεις μέσα σε μια επιχείρηση, μη ξεχνάς να λες την γνώμη σου. Θα υπάρξουν στιγμές που θα έχεις περισσότερες πληροφορίες από άλλους ανθρώπους. Είναι εκεί που πρέπει να βγεις μπροστά, και να λειτουργήσεις ως ηγέτης.

3# Πάρε την ευθύνη: Αυτό δεν το κάνουν πάντα οι ηγέτες. Ενώ θα έπρεπε. Δεν θα είναι όλες οι αποφάσεις σου σωστές, αλλά αυτό που πρέπει να κάνεις σε κάθε περίπτωση, είναι να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου. Αυτός είναι επίσης ένας τρόπος για να δείξεις στην ομάδα σου ότι όλοι μπορούν να πειραματιστούν και να κάνουν λάθη. Φυσικά, από τα λάθη που γίνονται θα βγάλεις χρήσιμα μαθήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − ten =