αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα 3 στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ένας leader»: Μιλά ένας πετυχημένος συνιδρυτής

«Τα 3 στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ένας leader»: Μιλά ένας πετυχημένος συνιδρυτής

Ο Sam Hodges είδε ένα πρόβλημα. Ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δυσκολεύονταν να βρουν δάνεια και χρηματοδοτήσεις. Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει… ένα martkeplace για αυτόν ακριβός τον λόγο. Έφτιαξε την Funding Circle. Μια πλατφόρμα που «ενώνει» τις επιχειρήσεις που χρειάζονται χρήματα, με επενδυτές που είναι διατεθειμένοι να τα δώσουν.

Η ιδέα πέτυχε και ο Sam Hodges είναι σήμερα ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας. Ας δούμε όμως τα πράγματα από «μέσα». Μιλώντας στο αμερικανικό Entrepreneur.com, ο Hodges παραθέτει τα 3 στοιχεία που πρέπει να έχει ένας leader.

«Το πρώτο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το όραμα», λέει ο Sam Hodges.

Όπως λέει πρέπει να έχεις γνώση της αγοράς, να ξέρεις τι μπορεί να κάνει η επιχείρηση σου και μέσα σε αυτό το περιβάλλον να την οδηγήσεις στην επιτυχία. Πρέπει να κάνεις ότι χρειάζεται για να πετύχεις. «Το δεύτερο σημαντικό skill είναι η επικοινωνία. Πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να επικοινωνείς σωστά με όλους τους ενδιαφερόμενους», σημειώνει.

«Το τρίτο σημαντικό στοιχείο, είναι η επίλυση προβλημάτων», τονίζει ο Hodges. Ως leader θα έρθεις καθημερινά αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις. Εκεί πρέπει να είσαι ψύχραιμος και να βρίσκεις λύσεις για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Έτσι ώστε να αποφεύγεις πάντα την… «ανατίναξη» της επιχείρησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =