αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 στοιχεία που έχουν οι μεγάλοι leaders: Εξηγεί ο άνθρωπος που έχτισε έναν κολοσσό, ξεκινώντας από το διαμέρισμα του

Τα 3 στοιχεία που έχουν οι μεγάλοι leaders: Εξηγεί ο άνθρωπος που έχτισε έναν κολοσσό, ξεκινώντας από το διαμέρισμα του

Όταν το μακρινό 1975 ξεκίναγε την δική του εταιρία, μάλλον δεν φανταζόταν τι θα ακολουθήσει. Τότε, ο Ray Dalio ίδρυε στο διαμέρισμα του την Bridgewater Associates, μια επενδυτική εταιρία πoυ διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 160 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και ο ίδιος έχει εξελιχτεί σε έναν αυτοδημιούργητο εκατομμυριούχο.

Κατά τη διάρκεια της μακράς διαδρομής του, ο γνωστός businessman είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολλούς μεγάλους leaders, όπως ο Jeff Bezos, ο Bill Gates και ο Elon Musk. Τώρα, μιλώντας στο podcast του Tony Robbins, εξήγησε τα 3 χαρακτηριστικά που έχουν οι μεγάλοι ηγέτες.

1- Έχουν όραμα: Οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι μπορούν να «δουν» το μέλλον, το παρόν, και να γεφυρώσουν το χάσμα. Είναι δεδομένο, ότι στην διαδρομή πολλοί άνθρωποι θα τους πουν ότι κάνουν λάθος και ότι θα αποτύχουν. Όμως αυτοί συνεχίζουν να βαδίζουν σταθερά προς τον στόχο τους.

2- Δεν διστάζουν να δυσαρεστήσουν τους άλλους: Όταν βαδίζεις προς έναν μεγάλο στόχο, είναι πολύ πιθανό να δυσαρεστήσεις κάποιους ανθρώπους. Δεν γίνεται να τος ευχαριστείς όλους. Πρέπει να πετύχεις τον στόχο σου, ακόμα κι αν κάποιοι νιώσουν άβολα. Ακόμα και εσύ ο ίδιος μπορεί να νιώσεις άβολα. Ο Dalio ενθαρρύνει τους εργαζομένους στην εταιρία του, να λένε την γνώμη τους και να του κάνουν κριτική αν χρειαστεί.

3- Παραμένουν ταπεινοί και δεκτικοί: Οι μεγάλοι ηγέτες δεν έχουν μόνο το όραμα για το πως πρέπει να γίνουν τα πράγματα, αλλά ταυτόχρονα παραμένουν ταπεινοί και δεκτικοί. Είναι περίεργοι και πάντα θέλουν να βλέπουν αν είναι λάθος ή όχι. Βρίσκουν ανθρώπους με τους οποίους διαφωνούν ανταλλάσσουν απόψεις και παίρνουν feedback.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + six =