αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα 3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις, όταν ξεκινάς την πρώτη σου επιχείρηση»: Μιλά ένας πετυχημένος startupper

«Τα 3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις, όταν ξεκινάς την πρώτη σου επιχείρηση»: Μιλά ένας πετυχημένος startupper

Είναι η στιγμή που μπαίνεις στα βαθιά. Με ό,τι εφόδια έχεις, εμπειρίες και χρήματα, μπαίνεις στο πεδίο της επιχειρηματικότητας, ιδρύοντας την πρώτη σου επιχείρηση. Είναι μια στιγμή συναρπαστική, αλλά ταυτόχρονα… και αγχωτική. Τι πρέπει να γνωρίζει ένας νέος επιχειρηματίας που ξεκινά για πρώτη φορά μια δική του επιχείρηση; Οι απαντήσεις εδώ, είναι φυσικά πάρα πολλές. Έχουν γραφτεί αμέτρητα άρθρα, και έχουν γίνει πολλές ομιλίες, που παραθέτουν tips.

Αυτή η ερώτηση «έπεσε» και στο γνωστό site Quora. Και ανέλαβε να την απαντήσει ο συνιδρυτής και CTO της αμερικανικής startup Plaid, William Hockey. Εστιάζοντας σε 3 συγκεκριμένα πράγματα.

1# Η startup εμπειρία, μετρά: Ο Hockey και ο συνιδρυτής του, δεν είχαν καμία εμπειρία πάνω στις startups, πριν ιδρύσουν την Plaid. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να τα μάθουν όλα… στην πράξη. Έπρεπε να μάθουν ότι είχε να κάνει π.χ. με  την πρόσληψη, τη διοίκηση ή τον τριμηνιαίο προγραμματισμό. Όπως εξηγεί τώρα, αν είχα προηγουμένως δουλέψει σε άλλη καινοτόμο εταιρία, θα ήξεραν κάποια πράγματα και να μπορούσαν να «τρέξουν» πιο γρήγορα στην αρχή.

2# Εστίασε στις προσλήψεις: Ειδικά στην αρχή, η δημιουργία μιας καλής ομάδας παίζει καθοριστικό ρόλο, για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης. «Θα πρέπει πιθανότατα να ξοδέψεις το 75% του χρόνου σου στις προσλήψεις», λέει ο Hockey. Προτίμησε να κάνεις μόνος τις συνεντεύξεις και προσπάθησε να βρεις τους καλύτερους εργαζομένους. Μην κάνεις «συμβιβασμούς». Επίσης κάνε το δικό σου ψάξιμο, μέσα στο δίκτυο σου, στέλνοντας emails.

3# Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος για να ξεκινήσεις: Μην ξοδεύεις αμέτρητες ώρες, προσπαθώντας να φτιάξεις το τέλειο προϊόν και να βρεις την τέλεια τεχνολογία. Θα χρειαστεί να ανοικοδομήσεις το σύστημα σου πολλές φορές, μέχρι να φτάσεις σε αυτό που θες ακριβώς. Και να στοχεύσεις στην κατάλληλη αγορά. Μόλις έχεις ένα αξιοπρεπές project, βγάλε το στην αγορά. Στην συνέχεια, μόλις το βελτιώσεις, δες τις επιλογές για ανάπτυξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =