αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα 3 πράγματα που πρέπει να «κόψεις» από το Linkedin profile σου αμέσως

Τα 3 πράγματα που πρέπει να «κόψεις» από το Linkedin profile σου αμέσως

Το να βρεις μια θέση εργασίας δεν είναι εύκολο. Ειδικά μια καλή θέση εργασίας. Ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης. Αν δεν χρησιμοποιείς το Linkedin, τότε μάλλον χάνεις ευκαιρίες. Αφού μιλάμε για την πλαρφόρμα που κοιτούν οι περισσότεροι HR Managers, ενώ εκεί δημοσιεύονται και αρκετές αγγελίες.

Το Linkedin έχει φτιαχτεί για επαγγελματίες. Και ως κάτι τέτοιο πρέπει να το χρησιμοποιείς. Βλέπουμε όμως αρκετούς χρήστες να κάνουν λάθη, τα οποία μπορούν να τους φράξουν τον δρόμο, προς την θέση εργασίας που τόσο θέλουν. Εδώ είναι 3 από αυτά. Μήπως τα κάνεις και εσύ;

1# Τα βασικά skills: Ναι, μπορεί να νομίζεις ότι πρέπει να βάλεις όσο περισσότερα skills μπορείς. Όμως κάποια είναι περιττά. Οι υποψήφιοι εργοδότες θεωρούν δεδομένο π.χ. ότι ξέρεις να στείλεις email ή να χρησιμοποιείς το Word. Αντί για αυτά, πρόσθεσε κάποια χαρακτηριστικά που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις.

2# Μη επαγγελματική φωτογραφία: Το πρώτο πράγμα που κοιτά κάποιος στο προφίλ σου (και γενικά) είναι η εικόνα. Βάλε μια επαγγελματική φωτογραφία στο Linkedin. Δεν χρειάζονται καπέλα ή γυαλιά ηλίου. Ας αποφύγουμε και έξαλλες φωτογραφίες από διακοπές.

3# Μήπως χρησιμοποιείς το Linkedin για πράγματα εκτός δουλειάς; Είπαμε ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι για επαγγελματίες. Δεν είναι σαν το FB ή το Instagram που μπορείς να γράψεις ότι θέλεις. Φρόντισε να χτίσεις ένα καλό προφίλ και να εστιάζεις σε πράγματα που αφορούν την δουλειά σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + seven =