αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα 3 πράγματα που πρέπει να κάνουν οι νέοι επιχειρηματίες»: Ο businessman Gary Vaynerchuk αναλύει

«Τα 3 πράγματα που πρέπει να κάνουν οι νέοι επιχειρηματίες»: Ο businessman Gary Vaynerchuk αναλύει

Ο 41χρονος σήμερα Gary Vaynerchuk είναι εδώ και χρόνια επιχειρηματίας, επενδυτής και αρθρογράφος. Μάλιστα, συχνά κάνει ομιλίες, έτσι ώστε να μεταφέρει τις εμπειρίες του στους ανθρώπους που μπαίνουν τώρα στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Παρόλα αυτά, ξεκαθαρίζει ότι οι business δεν είναι για όλους.

Πρέπει να αποφασίσεις τι ακριβώς θες να κάνεις και ποιος είναι ο στόχος, πριν αποφασίσεις να πραγματοποιήσεις ένα επιχειρηματικό ξεκίνημα. Ο ίδιος έχει δραστηριοποιηθεί σε πολλές εταιρίες. Στο ξεκίνημα του, το 1999 ανέλαβε το brand με λικέρ που είχε ο πατέρας του. Ακολουθώντας τολμηρή τακτική -χρησιμοποιώντας το email marketing και τις νέες τεχνολογίες- κατάφερε να πολλαπλασιάσει την αξία της εταιρίας και από το 1 εκατ. δολάρια να φτάσει στα 5 εκατ. δολάρια το 2005.

Ο Gary Vaynerchuk δίνει 3 βασικές συμβουλές, σε όποιος αποφασίσει να μπει στην επιχειρηματικότητα.

  • Να είστε πρακτικοί με τα χρήματα σας: Το πρώτο πράγμα που λέει ο ίδιος στους νέους επιχειρηματίες, έχει να κάνει με το κομμάτι της πρακτικότητας στα χρήματα. Πολλοί δεν αντιλαμβάνονται την σημασία του να δημιουργείς χρήματα και δεν ξέρουν πως να διαχειριστούν τα κέρδη. Επίσης, αντί να ασχοληθούν με τις παρούσες οικονομικές ανάγκες τους και το πως θα χτίσουν σωστά την εταιρία τους, αναλώνονται στο πόσα χρήματα θα βγάλουν σε 4 χρόνια. Το μυαλό πρέπει να παραμένει στο παρόν, και να γίνονται οι σωστές κινήσεις στην επιχείρηση.
  • Συνειδητοποιήστε ότι το χτίσιμο μιας επιχείρησης είναι μια τεράστια χρονική δέσμευση: Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, κατά τον Gary Vaynerchuk. Όταν δημιουργείς μια εταιρία πρέπει να αφοσιωθείς εκεί, και να μην κάνεις τίποτα άλλο για τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο. Δεν έχεις πλέον απεριόριστο χρόνο να βλέπεις… Game Of Thrones, ούτε μπορείς να ξενυχτάς τα βράδια με φίλους. Ίσως θα πρέπει να περιορίσεις ακόμα και τον χρόνο που θα πέρναγες με την οικογένεια σου. Αυτές είναι θυσίες που πρέπει να κάνεις αν θες να πετύχεις επιχειρηματικά.
  • Να κρατάτε τον λόγο σας: Όπως εξηγεί ο 41χρονος επιχειρηματίας, όταν ήταν μικρός, ο πατέρας του, του είχε πει ένα πράγμα. Ότι αν παραγγείλει 100 μπουκάλια με κρασί για το κατάστημα τους, τότε δεν θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη 1 εβδομάδα πριν φτάσει η παραγγελία. Αν δεσμευτείς για κάτι, δεν έχει σημασία τι θα γίνει, αλλά πρέπει να εκπληρώσεις τη δέσμευση σου. Δεν έχει να κάνει μόνο με το brand σου. Αλλά έχει να κάνει και με εσένα προσωπικά, το όνομα σου και την κακή φήμη που θα δημιουργήσεις, αν δεν κρατάς τον λόγο σου.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + twenty =