αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Τα 3 πράγματα που πρέπει να κάνεις σε μια job interview»: Εξηγεί ο επικεφαλής προσλήψεων της Uber

«Τα 3 πράγματα που πρέπει να κάνεις σε μια job interview»: Εξηγεί ο επικεφαλής προσλήψεων της Uber

Όταν πας σε μια συνέντευξη για δουλειά, έχεις πολλά πράγματα στο μυαλό σου. Προσέχεις να μην πεις τη λάθος φράση, θες να είσαι έτυμος να απαντήσεις σε τυχαίες ερωτήσεις, και πάνω από όλα ευελπιστείς να εντυπωσιάσεις τον συνομιλητή που βρίσκεται στην άλλη άκρη του τραπεζιού.

Ο global head of recruiting της Uber, Jim Baaden, έχει μερικές συμβουλές για αυτό. Πρώτα από όλα φυσικά, όπως λέει ο ίδιος στο Business Insider, χρειάζεσαι ένα καλό βιογραφικό. Έτσι ώστε να φτάσει στη συνέντευξη για τη δουλειά. Από εκεί και πέρα, ο ίδιος δίνει 3 απλά tips, έτσι ώστε να έχεις περισσότερες πιθανότητες να βγεις… αλώβητος από την συνέντευξη και να πάρεις τελικά τη δουλειά.

1- Να είστε προετοιμασμένοι: Ο Baaden λέει ότι το να πας μη προετοιμασμένος σε ένα τέτοιο ραντεβού, είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις. Ο συνομιλητής σου θα το εκλάβει ως έλλειψη ενδιαφέροντος. Σε κάθε συνέντευξη που πας, θα πρέπει πριν να έχεις ενημερωθεί για το προϊόν της εκάστοτε εταιρίας. Οι υποψήφιοι στην Uber πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να απαντήσουν σε 3 βασικά ερωτήματα: Γιατί στην Uber; Γιατί σε αυτή την ομάδα; Πως η εργασιακή εμπειρία σας, σας έχει κάνει τον ιδανικότερο για αυτή τη θέση;

2- Διαφοροποιείστε τις απαντήσεις: Είναι λάθος να στέλνεις την ίδια συνοδευτική επιστολή σε κάθε εταιρία. Έτσι, είναι επίσης λάθος να απαντάς ακριβώς θα ίδια πράγματα, σε κάθε συνέντευξη για δουλειά. Μια απάντηση που θα μπορούσε να είναι καλή για μια εταιρία τεχνολογίας, μπορεί να μην είναι το ίδιο καλή για μια χρηματιστηριακή. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε, ότι δεν δίνετε μόνο έτοιμες απαντήσεις.

3- Να είστε περίεργοι και να ρωτάτε: Το στέλεχος της Uber λέει ότι πάντα ψάχνει εργαζόμενους που έχουν περιέργεια και θέλουν να αυτο-βελτιωθούν. Κάντε ερωτήσεις. Φανταστείτε ότι συναντήσατε το συνομιλητή σας σε μια κοινωνική εκδήλωση και τον ρωτάτε πράγματα. Έτσι θα δείχνετε και περισσότερο ενδιαφέροντες σαν άτομα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =