αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 μεγάλα λάθη που κάνουν στο ξεκίνημα τους οι startuppers (και πως να τα αποφύγεις)

Τα 3 μεγάλα λάθη που κάνουν στο ξεκίνημα τους οι startuppers (και πως να τα αποφύγεις)

Υπάρχει ένα αμερικάνικο ρητό για τους νέους επιχειρηματίες που λέει: «they don’t know what they don’t know». Και ενώ το να «μην ξέρεις» πράγματα στο ξεκίνημα σου δεν είναι απαραίτητα κακό, από την άλλη είναι χρήσιμο να γνωρίζεις τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι νέοι επιχειρηματίες, έτσι ώστε να τα αποφύγεις.

Το Entrepreneur.com, παραθέτει τα 3 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι startuppers στο ξεκίνημα τους. Αλλά και το πως πρέπει να κινηθείς, έτσι ώστε να μην τα κάνεις κι εσύ. Δες τα παρακάτω και σημείωσε τα στο μπλοκάκι σου.

Λάθος Νο1: Ξεκινάς χωρίς να σκέφτεσαι το scale. Στην εποχή μας, για να φτάσει μια startup σε μεγάλη επιτυχία, πρέπει να επεκταθεί σε διεθνείς αγορές. Ωστόσο, πολλοί νέοι επιχειρηματίες δεν το σκέφτονται αυτό στο ξεκίνημα τους, ούτε έχουν κάποιο έτοιμο σχέδιο. Σκέψου το scale από την αρχή, ενώ αναπτύσσεις και λανσάρεις το προϊόν σου. Ρώτα τον εαυτό σου: «Και μετά, τι;».

Λάθος Νο2: Δεν καταλαβαίνεις ότι οι άνθρωποι είναι τα πάντα. Σε μια επιχείρηση, οι άνθρωποι μετρούν. Εργαζόμενοι και πελάτες. Να είσαι περισσότερο ένας coach παρά ένας «παίχτης». Προσπάθησε από την αρχή να μεταφέρεις το όραμα σου στους άλλους.

Λάθος Νο3: Φοβάσαι να ρωτήσεις για βοήθεια. Πολλοί επιχειρηματίες φτάνουν στην αποτυχία ή πολύ κοντά σε αυτή, διότι δεν μπορούν να λύσουν ένα πρόβλημα… που λύνεται. Πως λύνεται; Απλά ζητώντας βοήθεια. Δεν χρειάζεται να έχεις όλες τις απαντήσεις. Όταν νιώσεις ότι χρειάζεται, ζήτα βοήθεια. Είναι επίσης καλό, να έχεις επαφές με μέντορες ή ανθρώπους πιο έμπειρους από εσένα γενικότερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 4 =