αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι πετυχημένοι CEOs των startups

Τα 3 κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι πετυχημένοι CEOs των startups

Οι CEOs είναι αυτοί που κρατάνε το «τιμόνι», σε κάθε εταιρία. Και στις startups. Λέμε τώρα για τους κανονικούς CEOs και όχι αυτούς που αυτοαποκαλούνται έτσι, σε projects… δύο ατόμων. Συνήθως είναι άνθρωποι που έχουν και μια δόση «τρέλας». Έτοιμοι να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση από το μηδέν. Έτοιμοι να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα από το μηδέν.

Ως CEO μιας startup θα νιώσεις πιθανότατα ότι όλη η ευθύνη είναι πάνω σου. Κάθε σωστή ή λάθος κίνηση σου, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εταιρία. Πρέπει επίσης να είσαι έτοιμος να προσαρμοστείς σε κάθε κατάσταση.

Το Entrepreneur.com, σημειώνει ότι οι πετυχημένοι CEOs των startups, έχουν 3 κοινά χαρακτηριστικά. Δες τα παρακάτω και σίγουρα μπορείς να τα «αντιγράψεις».

Επιμονή: «Όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι συνεχίζουν», έλεγε κάποτε ένας Αμερικανός Πρόεδρος. Έτσι είναι η καθημερινότητα ενός startupper. Θα συναντήσεις πολλές δυσκολίες -όπως βίωσαν και πολλοί μεγάλοι επιχειρηματίες- αλλά μόνο αν είσαι επίμονος θα μπορέσεις να φτάσεις στην επιτυχία.

Ξεκίνα ακόμα κι αν δεν είσαι έτοιμος: Πολλοί κάνουν το λάθος να περιμένουν την «τέλεια στιγμή» ή το «τέλειο προϊόν». Αντίθετα, το καλύτερο είναι να ξεκινήσεις, ακόμα κι αν το προϊόν ή η ομάδα σου δεν είναι πλήρως ολοκληρωμένα. Βγάλε το project σου στην αγορά και στην συνέχεια προσπάθησε να αναπτυχθείς.

Μάθηση, μάθηση, μάθηση: Γίνεσαι ένα σφουγγάρι που θα ρουφά την κάθε νέα γνώση. Το να είσαι επιχειρηματίας, σημαίνει ότι πρέπει να μαθαίνεις συνεχώς νέα πράγματα. Όσο περισσότερα μαθαίνεις, τόσο το καλύτερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =