αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 3 έξοδα που αν τα περιορίσεις, μπορείς να εξοικονομήσεις πραγματικά πολλά χρήματα

Τα 3 έξοδα που αν τα περιορίσεις, μπορείς να εξοικονομήσεις πραγματικά πολλά χρήματα

Η συνταξιοδότηση μπορεί να είναι αρκετά χρόνια μακριά, αλλά αν φτάσετε στα «χρυσά χρόνια» σας με ανεπαρκή κεφάλαια, είναι εγγυημένο ότι θα αργήσει ακόμη περισσότερο να έρθει.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθετε από ανθρώπους που κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους αποταμίευσης, πολύ πριν φτάσουν στο σημείο της συνταξιοδότησης. Ο Grant Sabatier, ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος που ίδρυσε το οικονομικό ιστολόγιο Millennial Money, ανέφερε στην ιστοσελίδα του ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν κατά μέσο όρο το 70% των χρημάτων τους για στέγαση, μεταφορά και διατροφή (χωρίς φόρους εισοδήματος και κοινωνική ασφάλιση).

Σας ακούγεται οικείο;

Σε ορισμένα μέρη το ποσοστό που δαπανάται για τη στέγαση, τις μεταφορές και τα τρόφιμα μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερο. Αν μπορείτε να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα σε αυτούς τους 3 τομείς, τότε μπορείτε να αποταμιεύσετε τη διαφορά, υποστηρίζει ο Sabatier. Συγκεκριμένα αναφέρει πως «αν μετακομίσετε σε ένα μικρότερο διαμέρισμα, αν περπατήσετε στη δουλειά και αν μαγειρέψετε στο σπίτι, θα μπορούσατε να αυξήσετε ρεαλιστικά το ποσοστό αποταμίευσης σας στο 25% + ή και ακόμα πιο ψηλά». Για να το κάνετε αυτό, ίσως χρειαστεί να γίνετε δημιουργικοί. Υπάρχουν όμως κάποιες οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε.

1. Στέγαση:

Εάν πληρώνετε ένα υπερβολικό ποσό για τη στέγαση, ξεκινήστε αναζητώντας ένα μέρος που ανταποκρίνεται στις οικονομικές σας δυνατότητες. Αν μπορείτε να βρείτε ένα μέρος που να σας επιτρέπει να ξοδέψετε 25% (ή λιγότερο) από τα έσοδά σας μετά τη φορολογία για τη στέγαση, θα είστε σε έναν πολύ καλό δρόμο.Ακόμα και ο δισεκατομμυριούχος Warren Buffet διατηρεί τα κόστη στέγασης χαμηλά. Ο Buffett ζει σε ένα μικρό σπίτι που αξίζει το 0,001% του συνολικού του πλούτου.

2. Μεταφορά:

Μετά τη στέγαση, οι μεταφορές είναι η επόμενη μεγαλύτερη δαπάνη, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία. Η κατοχή ενός αυτοκινήτου είναι σημαντική, αλλά δεν χρειάζεται να δεσμευτείτε με δόσεις για τα επόμενα χρόνια, ώστε να αγοράσετε ένα. Κατά την αγορά του επόμενου αυτοκινήτου σας, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε είτε να πληρώσετε μετρητά μπροστά ή να πληρώσετε το δάνειο του αυτοκινήτου σε τουλάχιστον 3-4 χρόνια και όχι περισσότερο.

3. Τρόφιμα:

Το φαγητό αντιστοιχεί στο 43% των ετήσιων δαπανών για τις οικογένειες. Eίναι ένας τομέας που αποτελεί, σχετικά, εύκολο στόχο, ανάλογα με την κοινωνική σας ζωή. Μπορείτε να μειώσετε τα υπερβολικά έξοδα στο σουπερμάρκετ, τα περιττά σνακ, ενώ μπορείτε να εξετάσετε την περίπτωση της μείωσης των πρόσθετων στοιχείων, όπως καρυκεύματα, καθώς τα περισσότερα συμπληρώματα είναι σπατάλη χρημάτων.

Για τον Sabatier, ο οποίος μπόρεσε να συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια σε πέντε χρόνια, η περικοπή σε αυτούς τους τρεις τομείς αξίζει τον κόπο. «Στο τέλος της ημέρας καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια προσωπική επιλογή. Ωστόσο, ήμουν ευτυχής με την απόφαση να μετακομίσω σε ένα μικρότερο διαμέρισμα, πιο κοντά στη δουλειά μου και να τρώω έξω λιγότερο, εξοικονομώντας τη διαφορά».

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =