αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα 2 είδη εργαζομένων που οδηγούν τις εταιρίες σε αποτυχία»: Εξηγεί ένας business γκουρού

«Τα 2 είδη εργαζομένων που οδηγούν τις εταιρίες σε αποτυχία»: Εξηγεί ένας business γκουρού

Έχει δει πολλές επιχειρήσεις που έχουν αποτύχει. Ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, Marcus Lemonis, είναι επιχειρηματίας, επενδυτής και παρουσιαστής business εκπομπής στο CNBC. Μετά από όλη αυτή τη διαδρομή του, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι πρέπει να μην βάλεις στην επιχείρηση σου 2 είδη εργαζομένων.

Πρώτον, αυτούς που βάζουν το «εγώ» τους πάνω από την εταιρία. Το παιχνίδι μέσα σε μια εταιρία είναι ομαδικό, όχι ατομικό. Κι όμως, ο Lemonis όπως δηλώνει στο CNBC, έχει παρατηρήσει ότι πάρα πολλές φορές, υπάρχουν εργαζόμενοι που λαμβάνουν αποφάσεις σύμφωνα με το προσωπικό τους κέρδος. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως να λαμβάνουν αποφάσεις που επηρεάζουν αρνητικά την ομάδα, άρα κατ’ επέκταση και την εταιρία.

Δεύτερον, δεν πρέπει να προσλάβεις αυτούς που φοβούνται την αποτυχία. Πρόκειται για ανθρώπους που δεν θέλουν ποτέ να είναι σε δύσκολη θέση ή δεν θέλουν να έχουν στην… scorecard τους, δύο νίκες και μια ήττα. Θέλουν μόνο νίκες. Όταν ζεις συνεχώς με αυτό το άγχος, δεν μπορείς να πάρεις τολμηρές επιλογές και τελικά είναι πιθανό να μη φτάσεις στην επιτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + nine =