αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα όνειρα πίσω από την τεχνολογία»: Ο Jack Ma εξηγεί μέσα σε 1 λεπτό, τι χρειάζεσαι για να γίνεις επιχειρηματίας στην εποχή μας

«Τα όνειρα πίσω από την τεχνολογία»: Ο Jack Ma εξηγεί μέσα σε 1 λεπτό, τι χρειάζεσαι για να γίνεις επιχειρηματίας στην εποχή μας

Χρήματα και καλές επαφές. Αυτά ήταν τα βασικά συστατικά που χρειαζόσουν, για να γίνεις επιχειρηματίας τους τελευταίους δύο αιώνες. Τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει όμως. «Πιστεύω ότι δεν είναι η τεχνολογία που αλλάζει τον κόσμο. Είναι τα όνειρα πίσω από την τεχνολογία, που αλλάζουν τον κόσμο», τόνισε ο ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma, σε πρόσφατη ομιλία του.

Όπως εξήγησε, τους τελευταίους δύο αιώνες, αν κάποιος ήθελε να γίνει επιχειρηματίας και να φτάσει στην επιτυχία, χρειάζονταν χρήματα και καλές επαφές. Τώρα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τουλάχιστον όχι στον βαθμό που το βλέπαμε παλιά.

«Τώρα και στο μέλλον, θα λύνουμε τα προβλήματα μέσω των ονείρων στα οποία πιστεύουμε, μέσω της τεχνολογίας που έχουμε», τονίζει ο Jack Ma.

Μάλιστα, σημείωσε ότι στο μέλλον δεν θα έχουμε μόνο αυτό που λέμε «επιχειρηματίας». Αλλά θα έχουμε και τον «net επιχειρηματία», επειδή το 80% των επιχειρηματικών προσπαθειών θα γίνεται online. Η τεχνολογία και η επιχειρηματικότητα, θα είναι δύο πράγματα απολύτως συνδεδεμένα μεταξύ τους. Πάντως όμως, με το κατάλληλο όραμα από πίσω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + nine =