αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα σχέδια της NASA για αποστολή σκάφους στους παγωμένους Ποσειδώνα και Ουρανό

Τα σχέδια της NASA για αποστολή σκάφους στους παγωμένους Ποσειδώνα και Ουρανό

Στα πέρατα του ηλιακού μας συστήματος θέλει να φτάσει η NASA με μελλοντικές αποστολές στον Ουρανό και τον Ποσειδώνα.

Οι δύο παγωμένοι κόσμοι του ηλιακού μας συστήματος δεν έχουν δεχτεί την επίσκεψη κάποιου μη επανδρωμένου σκάφους της ανθρωπότητας ο πρώτος από το 1986 και ο δεύτερος από το 1989. Η NASA αποφάσισε να ασχοληθεί και πάλι με τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα, προκειμένου να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτούς. Σε πρώτη φάση θέλει να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσει εκεί, καθώς και τα επιστημονικά όργανα με τα οποία θα είναι εξοπλισμένα τα σκάφη που θα ταξιδέψουν εκεί.

Όπως διαβάζουμε στο Pestaola.gr, οι διαστημικές υπηρεσίες βρίσκονται σε μία φάση καθορισμού των προτεραιοτήτων τους για τη δεκαετία 2022 – 2032, με τη NASA να θέλει να εντάξει τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα στο πρόγραμμά της. Σύμφωνα με τη NASA ένα σκάφος προς τους δύο πλανήτες αυτές δεν μπορεί να εκτοξευθεί πριν από το 2030, ενώ εκτιμάται ότι χρειάζεται 10 χρόνια μέχρι να φτάσει στον προορισμό του.

Η NASA στην μελέτη της καθορίζει ότι ένα σκάφος που θα ταξιδέψει εκεί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με Doppler imager, ειδικές κάμερες, μαγνητόμετρο και ειδικά εργαλεία που θα μπορούν να μετρήσουν τη θερμοκρασία, την ατμοσφαιρική πίεση και την πυκνότητα του κάθε πλανήτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =