αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα παράπονα των χρηστών, έκαναν την Microsoft να βρει τρόπο για να μην γίνονται updates στα Windows… σε λάθος στιγμές

Τα παράπονα των χρηστών, έκαναν την Microsoft να βρει τρόπο για να μην γίνονται updates στα Windows… σε λάθος στιγμές

Μία από τις πιο εκνευριστικές ίσως λειτουργίες των Windows 10 είναι η δυνατότητα του συστήματος να ξεκινά την εγκατάσταση νέων ενημερώσεων την ώρα που εργαζόμαστε στον υπολογιστή μας με αποτέλεσμα την αυτόματη επανεκκίνηση του συστήματος.

Κι ενώ η Microsoft προσπάθησε να αλλάξει τη διαδικασία των ενημερώσεων με τη δυνατότητα της αναβολής της εγκατάστασης, οι χρήστες των Windows 10 συνεχίζουν να παραπονιούνται ότι οι ενημερώσεις επανεκκινούν τους υπολογιστές τη ώρα που τους χρησιμοποιούν.

Ανταποκρινόμενη η εταιρεία στα παράπονα των χρηστών ανακοίνωσε τη χρήση ενός νέου συστήματος που θα βασίζεται σε εφαρμογή machine learning, πιο διορατικού και προσαρμοστικού σε ό,τι αφορά στις αυτόματες εγκαταστάσεις και επαννεκινήσεις των υπολογιστών.

Το νέο «μοντέλο πρόβλεψης» της Microsoft θα είναι σε θέση να προβλέπει με ακρίβεια πότε θα είναι ο καλύτερος χρόνος για την επανεκκίνηση της συσκευής μέσω machine learning. «Δεν θα ελέγχουμε μόνο αν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πριν την επανεκκίνηση, αλλά θα προσπαθούμε επίσης να προβλέψουμε αν αφήσατε για λίγο τον υπολογιστή για να βάλετε ένα φλιτζάνι καφέ και να επιστρέψετε αμέσως μετά», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του προγράμματος Windows Insider της εταιρείας.

Η Microsoft ανέφερε επίσης ότι δοκιμάζει εσωτερικά το νέο μοντέλο με τα αποτελέσματα να είναι πολύ ενθαρρυντικά. Το μοντέλο πρόβλεψης που αναβαθμίζεται συνεχώς έγινε πρόσφατα διαθέσιμο στους χρήστες του προγράμματος Windows Insiders για περαιτέρω σχόλια και δοκιμές, μέσω των τελευταίων ενημερώσεων Redstone 5 και 19H1 στο Insiders. Εάν τελικά το νέο μοντέλο πρόβλεψης των ενημέρωσης μέσω machine learning της Microsoft οριστικοποιηθεί, θα μπορούσε να ίσως να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα των αυτόματων επανεκκινήσεων των Windows 10.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three − two =