αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα βιαστικά ανοίγματα… έχουν στριμώξει την κινεζική LeEco

Τα βιαστικά ανοίγματα… έχουν στριμώξει την κινεζική LeEco

Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε την κινεζική LeEco, μία εταιρεία που έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε πολλούς τομείς, από smartphones και smart TVs έως ηλεκτρικά αυτοκίνητα (μέσω της Faraday Future) αλλά και μια πλατφόρμα αθλητικών μέσων ενημέρωσης.

Όπως σημειώνει το secnews.gr ωστόσο, αντιμετωπίζει οικονομικά ζητήματα, παρότι οι πωλήσεις της βρίσκονται σε ικανοποιητικά πλαίσια. Σύμφωνα με δήλωση του δισεκατομμυριούχου Jia Yueting, συνιδρυτή της κινεζικής εταιρείας, η LeEcο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία περίοδο εξάντλησης των μετρητών της και αυτό συμβαίνει καθώς επιχείρησε βιαστικά οικονομικά ανοίγματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στο ρυθμό ανάπτυξής της. Συγκεκριμένα, η στρατηγική παγκόσμιας επέκτασης βασίστηκε σε περιορισμένα κεφάλαια και πόρους (ας μην ξεχνάμε και την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας Vizio ύψους 2 δισ δολαρίων) οπότε τώρα η εταιρεία οφείλει να δώσει προσοχή στην ενίσχυση του ελέγχου κεφαλαίων.

Ο Jia Yueting δεσμεύτηκε να διατηρήσει πιο συγκρατημένο ρυθμό στην επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας με σκοπό την αποφυγή μεγαλύτερης οικονομικής απώλειας. Για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, η LeEco σκοπεύει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μείωσης των δαπανών της, ενώ θα μειώσει και τις επιδοτήσεις που προσφέρει στα προϊόντα της. Ο ίδιος μάλιστα σε μία ένδειξη καλής θέλησης σκοπεύει να μειώσει το εισόδημά του σε μόλις 1 γουάν (13 λεπτά του ευρώ) το χρόνο.

Η LeEcο είχε έως τώρα μία επιθετική προώθηση σε όλο τον κόσμο, π.χ. τον προηγούμενο μήνα παρουσίασε μια σειρά από νέα προϊόντα στις ΗΠΑ όπως το υψηλών προδιαγραφών Le Pro3 smartphone, μια seven-foot smart TV, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο LeSee και ένα ακουστικό VR.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + eleven =