αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα αυτόνομα οχήματα της Tesla «θωρακίζονται» και από τις πλαϊνές συγκρούσεις

Τα αυτόνομα οχήματα της Tesla «θωρακίζονται» και από τις πλαϊνές συγκρούσεις

Όταν το περασμένο καλοκαίρι καταγράφηκε το πρώτο δυστύχημα με όχημα της Tesla, εφοδιασμένο με σύστημα αυτόματης πλοήγησης, ο Elon Musk είχε δεσμευθεί ότι θα υπάρξει ουσιαστική βελτίωση στο λογισμικό του Autopilot.

Φαίνεται ότι τελικά εκείνη η δέσμευση σταδιακά υλοποιείται μέσω του τελευταίου update του Autopilot το οποίο επιτρέπει στο σύστημα να λειτουργεί και σε μεγαλύτερες ταχύτητες, ενώ πλέον υπάρχει νέο οπτικό σύστημα προειδοποίησης για πλαϊνή σύγκρουση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Autonomous, στο Autopilot θα υπάρχει πλέον η επιλογή Autosteer η οποία θα μπορεί να ενεργοποιηθεί ενώ το όχημα κινείται με ταχύτητα τουλάχιστον πέντε μιλιών ανά ώρα (δηλαδή κάτι παραπάνω από 8 χλμ./ ώρα) και εφόσον το όχημα φορέας ακολουθεί ένα όχημα ή έχει ενεργοποιημένο το cruise control.

Αντίστοιχα, σε ανοικτό δρόμο η ελάχιστη ταχύτητα ενεργοποίησης του Autosteer θα είναι τα 18 μίλια ανά ώρα (σχεδόν 29 χλμ./ ώρα) ενώ η μέγιστη ταχύτητα λειτουργίας θα είναι τα 50 μίλια ανά ώρα (περίπου 80 χλμ./ ώρα). Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την αναβάθμιση το Autosteer λειτουργούσε μέχρι την ταχύτητα των 45 μιλίων ανά ώρα (περίπου στα 72 χλμ./ ώρα).

Όπως σημειώνει το Pestaola.gr, βασικό συστατικό της τελευταίας αναβάθμισης είναι η λειτουργία προειδοποίησης πλαϊνής σύγκρουσης η οποία προβλέπει και προειδοποιεί για μια ενδεχόμενη πλαϊνή σύγκρουση. Προς το παρόν δηλαδή το όχημα δεν θα είναι ικανό να αποφύγει αυτόνομα τη σύγκρουση αλλά θα προειδοποιεί τον οδηγό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =