αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να βάλεις την προσωπική σου σφραγίδα στην startup σου (ναι, κάνει τη διαφορά)

Τέσσερις τρόποι για να βάλεις την προσωπική σου σφραγίδα στην startup σου (ναι, κάνει τη διαφορά)

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, οι επιχειρήσεις που είναι πιο «προσωποκεντρικές» έχουν περισσότερες πιθανότητες να φθάσουν στην επιτυχία. ‘Η τουλάχιστον να πετύχουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο με το κοινό τους, το οποίο μπορεί να τους δώσει ένα μεγάλο boost. Το έχουμε δει ακόμα και σε μεγάλες εταιρίες. Η Apple ήταν «συνδεδεμένη» με τον Steve Jobs. Το Facebook είναι «συνδεδεμένο» με τον Mark Zuckerberg και την ιστορία του, που ξεκίνησε από εκείνο το φοιτητικό δωμάτιο.

Για να τα λέμε όλα, δεν είναι πάντα εύκολο να κάνεις πιο personal την επιχείρηση σου. Μπορείς όμως να το πετύχεις, αν προσανατολιστείς εκεί. Ήρθε η ώρα να βγεις μπροστά. Να έρθεις σε άμεση επαφή με τους χρήστες/ πελάτες/ συνδρομητές σου. Και να δημιουργήσεις ένα brand που θα διαφέρει από όλα τα άλλα, ακόμα κι αν έχει σύντομη διαδρομή. Εδώ είναι οι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις.

1# Να είσαι ενεργός στα social media: Σκέψου ότι οι παλαιότεροι επιχειρηματίες δεν είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε τόσο άμεση επικοινωνία με το κοινό τους. Εσύ την έχεις. Να είσαι λοιπόν ενεργός στα social media. Έτσι θα δημιουργήσεις το δικό σου κοινό.

2# Go Live: Είναι γνωστό, ότι το FB προωθεί πολύ τα live streamings. Κάνε λοιπόν το δικό σου live και μίλα στους άλλους. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και στο Instagram. Επίσης, μπορείς να βάλεις live chat στο σάιτ της εταιρίας σου- αρκεί κάποιος να το ελέγχει.

3# Προσάρμοσε το brand σου: Ακόμα κι αν πουλάς παπούτσια, μπορείς να βάλεις την δική σου σφραγίδα στα προϊόντα ή στον τρόπο που προμοτάρονται αυτά. Φυσικά σε projects που έχουν να κάνουν με την δημιουργία περιεχομένου, αυτό μπορεί να είναι πολύ πιο έντονο. Το brand σου είσαι εσύ!

4# Να είσαι συνεπής: Η συνέπεια είναι σημαντική παντού και πάντα. Φρόντισε να έχεις συχνή επικοινωνία με το κοινό σου. Είτε μέσω email, είτε μέσω ενός εταιρικού blog, είτε μέσω των social media. Το να το κάνεις για μια ημέρα δεν αρκεί. Θέλει συνεχή προσπάθεια. Η συνέπεια θα δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης και πίστης, ανάμεσα σε εσένα και τους άλλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + nine =