αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις συμβουλές για να πετύχεις σε ένα… αυτοδίδαχτο μονοπάτι καριέρας. Και χωρίς να επιστρέψεις στο πανεπιστήμιο

Τέσσερις συμβουλές για να πετύχεις σε ένα… αυτοδίδαχτο μονοπάτι καριέρας. Και χωρίς να επιστρέψεις στο πανεπιστήμιο

Υπάρχουν πολλοί που λένε, ότι ένας άνθρωπος που σπουδάζει στα 20 του χρόνια, δεν μπορεί εύκολα να προβλέψει τι θα είναι αυτό με το οποίο θα ασχοληθεί για την υπόλοιπη ζωή του. Το αποτέλεσμα; Βλέπουμε αρκετούς να σπουδάζουν κάτι, να τελειώνουν τις σπουδές -ίσως να δουλεύουν και για λίγο πάνω στο αντικείμενο τους- και στην συνέχεια αποφασίζουν ότι η dream job τους βρίσκεται σε ένα εντελώς διαφορετικό πεδίο.

Και τι πρέπει να κάνεις εκεί; Να επιστρέψεις στο πανεπιστήμιο για σπουδές; Ίσως όχι. Αφού μπορείς να κινηθείς στο… αυτοδίδαχτο μονοπάτι της καριέρας που θες. Αρκεί να ακολουθήσεις 4 βασικές συμβουλές. Και φυσικά να είσαι έτοιμος για αρκετή δουλειά.

1# Ξεκαθάρισε τους στόχους σου: Πρώτα από όλα είναι σημαντικό να καταλάβεις που θέλεις να πας. Σε αυτό θα σε βοηθήσουν μερικές ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Γιατί θέλεις να πετύχεις αυτόν τον στόχο; Πως θα νιώθεις μετά από αυτό; Πως θα πετύχεις την αλλαγή στην καριέρα και την προσωπική σου ζωή;

2# Βάλε προτεραιότητες: Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα στη ζωή σου, ταυτόχρονα. Πρέπει να βάλεις προτεραιότητες. Σκέψου πόσο χρόνο μπορείς να αφιερώσεις στην (νέα) δουλειά σου, και πόσο χρόνο για την οικογένεια και τους φίλους. Δες τι δραστηριότητες μπορείς να περιορίσεις. Όπως το ατελείωτο… σερφάρισμα στο Facebook.

3# Βρες τους κατάλληλους μέντορες: Όπως είπαμε δεν χρειάζεται να γυρίσεις στο πανεπιστήμιο, για να αλλάξεις καριέρα. Είναι καλό όμως να έχεις κάποιους έμπειρους ανθρώπους στο δίκτυο σου. Είναι αυτοί που θα σου δώσουν τις σωστές συμβουλές, όταν υπάρξει ανάγκη.

4# Εξάσκηση κάθε ημέρα: Έτσι θα μάθεις καλά τις νέες γνώσεις και τα skills που απαιτούνται για πορευτείς στο επαγγελματικό μονοπάτι που θες. Συνέχισε να μαθαίνεις νέα πράγματα και να τα εφαρμόζεις, κάθε ημέρα που περνά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − four =