αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις απλοί τρόποι για να αυξήσεις την δημιουργικότητα σου

Τέσσερις απλοί τρόποι για να αυξήσεις την δημιουργικότητα σου

Στην «γρήγορη» εποχή που ζούμε, δεν έχει σημασία μόνο το να δουλεύεις περισσότερες ώρες από τους άλλους ή το να έχεις τα περισσότερα χρήματα. Αν θέλεις να ξεχωρίσεις στον επιχειρηματικό κόσμο, πρέπει να βρεις δημιουργικές λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας. Και με έναν… μαγικό τρόπο, να κάνεις την ζωή κάποιων ανθρώπων καλύτερη. Η Uber, για παράδειγμα, κατάφερε να δώσει τη δική της λύση, στο πως θα πας από το σημείο Α στο σημείο Β.

Πρέπει να καταφέρεις να είσαι δημιουργικός. Τόσο στο ξεκίνημα της διαδρομής σου -τότε που θα παρουσιάσεις σε όλους το πως λύνεις ένα πρόβλημα- όσο και στην συνέχεια. Εμπόδια σίγουρα θα υπάρξουν, αλλά εσύ πάντα πρέπει να έχεις έναν τρόπο να τα ξεπερνάς. Εδώ είναι 4 τρόποι για να αυξήσεις την δημιουργικότητα σου.

1# Μείωσε την πίεση του χρόνου: Όταν συνεχώς τρέχεις, για να πετύχεις κάποιους στόχους, είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχει δημιουργικότητα. Τότε εργάζεσαι μόνο για να πετύχεις ένα αποτέλεσμα μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο. Προσπάθησε να μειώσεις τα πιεστηκά deadlines που έχεις.

2# Συζήτα με άλλους ανθρώπους: Πολλές φορές, οι καλές ιδέες δεν προκύπτουν ενώ καθόμαστε… και κοιτάμε τον ουρανό. Μπορεί να προκύψουν μέσα από συζητήσεις που θα κάνεις με άλλους ανθρώπους. Δες τι προβλήματα έχουν, και ποιες θα ήταν ίσως οι πιθανές λύσεις τους. Όταν έχεις όλα τα δεδομένα στο τραπέζι, κάνε τα σχέδια σου.

3# Άλλαξε σκηνικό: Αν κάθεσαι 24ώρες μέσα σε ένα δωμάτιο, μπροστά από ένα PC, μάλλον δεν θα αυξήσεις την δημιουργικότητα σου. Άσε που έτσι θα κουραστεί το μυαλό σου από ένα σημείο και μετά. Κάνε διαλείμματα και βγες έξω από το σπίτι. Σε ότι αφορά την εργασία, όπως έχουμε ξανά πει, βοηθά το να εργάζεσαι από κάποιον κοινόχρηστο χώρο ή cafe, κάποιες ημέρες.

4# Σύμμαχος η αποτυχία: Οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι του κόσμου δεν φοβούνται να αποτύχουν. Μέσα από τις αποτυχίες και από την συνεχή προσπάθεια, θα φτάσεις στις πιο καινοτόμες λύσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =