αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα στρατηγικά βήματα, για να βγεις έξω από την «ζώνη άνεσης» σου. Και να φτάσεις στην επιτυχία

Τέσσερα στρατηγικά βήματα, για να βγεις έξω από την «ζώνη άνεσης» σου. Και να φτάσεις στην επιτυχία

Είναι αλήθεια: Μας αρέσει η ρουτίνα. Νιώθουμε άνετα μέσα στις συνήθειες που έχουμε «χτίσει» και τις επαναλαμβάνουμε κάθε ημέρα. Όλα είναι προβλέψιμα και αυτό δημιουργεί μια ασφάλεια. Ωστόσο, η «ζώνη άνεσης» είναι ένας από τους βασικούς λόγους, που μπορεί να μας κρατήσει στάσιμους. Και χωρίς να το καταλάβουμε.

Ειδικά για τους επιχειρηματίες, η στασιμότητα μπορεί να είναι καταστροφική. Αν τα πράγματα δεν αλλάζουν, δεν αναπτύσσεσαι. Αν οι ιδρυτές και οι επιχειρήσεις τους δεν αναπτύσσονται, θα θα γίνουν σύντομα περιττοί. Για να αναπτυχθείς προσωπικά και επαγγελματικά, πρέπει να βγεις έξω από την «ζώνη άνεσης» σου. Να δοκιμάσεις πράγματα που θα σε ζορίσου ή θα σε κάνουν ακόμα και να νιώσεις άβολα. Το Entrepreneur.com, παραθέτει τα 4 στρατηγικά βήματα που πρέπει να κάνεις, έτσι ώστε να καταφέρεις να βγεις έξω από την «ζώνη άνεσης» σου. Και να φτάσεις στην μεγάλη επιτυχία.

1- Μην πας στα βαθιά (μέχρι να είσαι έτοιμος): Δεν χρειάζεται να βάλεις αμέσως μεγάλους στόχους. Αν για παράδειγμα θέλεις να βρεις νέους πελάτες. Μην σκέφτεσαι ότι πρέπει να πάρεις 10 τηλέφωνα σε αγνώστους. Ξεκίνα παίρνοντας ένα τηλέφωνο. Κάνε μικρά βήματα προς την επιτυχία.

2- Τι φοβάσαι; Μπορεί να φοβάσαι την κριτική, την αποτυχία ή το να μιλήσεις απλά μπροστά σε πολύ κόσμο. Όλοι έχουμε φόβους. Αλλά στην πραγματικότητα, οι φόβοι αυτοί δεν είναι τόσο μεγάλοι όσο νομίζουμε. Ξεκίνα με την ερώτηση: «Τι φοβάμαι;». Και μετά ρώτα επίσης τον εαυτό σου: «Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί;». Κάπως έτσι, θα καταλάβεις ότι ίσως το ρίσκο είναι μικρό. Και θα κάνεις τις απαραίτητες κινήσεις για να αναπτυχθείς.

3- Βγες από τον δικό σου δρόμο: Τα περισσότερα εμπόδια, τα δημιουργούμε μόνοι μας. Δεν είναι… ο Jeff Bezos που θα σε απορρίψει ή θα αρνηθεί την πρόταση σου. Φταις εσύ, που δεν τον καλείς για να του το πρωτίνεις. Ναι, μπορεί όντως τελικά να απορρίψει την πρόταση σου. Αλλά δεν θα το μάθεις ποτέ, αν δεν κάνεις την κίνηση. Βγες από τον δικό σου δρόμο, και κανε τολμηρές κινήσεις.

4- Επανάληψη, επανάληψη, επανάληψη: Βγείτε από τη «ζώνη άνεσης» σας και αντιμετωπίστε τους φόβους σας τακτικά. Κάθε φορά που βγάζετε λίγο έξω από τη «ζώνη άνεσης» σας, εκπαιδεύετε τον εαυτό σας και αισθάνεστε άνετα με τη δυσφορία. Κατά τον ίδιο τρόπο που «εκπαιδεύετε» μια ομάδα μυών στο γυμναστήριο. Καθώς νιώθετε όλο και πιο άνετα με την ταλαιπωρία, θα διαπιστώσετε ότι έχετε μετατρέψει την παλιά σας ενόχληση σε μια… νέα «ζώνη άνεσης». Τα όρια έχουν πάει πιο μακριά. Όταν συμβεί αυτό, βγείτε έξω πάλι, λίγο κάθε φορά, και χτίστε την επόμενη «ζώνη άνεσης». Θα διαπιστώσετε ότι πλησιάσετε τους στόχους σας καθώς θα αναπτύσσετε νέες «ζώνες άνεσης», κατά μήκος του δρόμου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − eleven =