αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι πληρώνεσαι… με πολύ λίγα χρήματα

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι πληρώνεσαι… με πολύ λίγα χρήματα

Το βλέπουμε έντονα στην Ελλάδα της κρίσης: Εργαζόμενοι να δουλεύουν για πολλές ώρες, με μηδαμινές προοπτικές εξέλιξης και με πολύ λίγα χρήματα. Το θέμα εδώ είναι ότι όταν βρισκόμαστε σε τέτοιες κακοπληρωμένες θέσεις, κάποιες φορές δεν το συνειδητοποιούμε την στιγμή που συμβαίνει. Δεν συνειδητοποιούμε, δηλαδή, το πόσο χαμηλά αμειβόμαστε σε σχέση με αυτά που παράγουμε.

Ίσως να τα καταλαβαίνουμε λίγο, και απλά να μένουμε στην γνωστή γκρίνια.  Είναι απαραίτητο να καταλάβεις το πρόβλημα στην πλήρη διάσταση του, και να λάβεις τις αποφάσεις σου. Παρακάτω ακολουθούν 4 απλά σημάδια, που δείχνουν ότι μάλλον πληρώνεσαι… με πολύ λίγα χρήματα. Μήπως έχεις κάποια από αυτά;

1# Οι συνάδελφοι σου πληρώνονται παραπάνω, για την ίδια δουλειά: Το να κάνεις «εσωτερικά» gallop σε εταιρίες είναι δύσκολο, ειδικά αν αυτά αφορούν τους μισθούς. Όμως σίγουρα με κάποιους συναδέλφους θα έχεις μια μεγαλύτερη άνεση. Κάνε συζήτηση μαζί τους για το πόσα λεφτά παίρνετε. Κι αν διαπιστώσεις ότι οι άλλοι αμείβονται με περισσότερα χρήματα για την ίδια δουλειά, προβληματίσου.

2# Οι άλλοι παίρνουν προαγωγές, εσύ όχι: Έχει σημασία το αν εξελίσσεσαι σε μια εταιρία. Αν οι συνάδελφοι που μπήκατε κάποτε μαζί στην επιχείρηση, «ανεβαίνουν» και εσύ μένεις πάντα στάσιμος, μάλλον δεν είναι καλό. Και θα παίρνεις πάντα λιγότερα χρήματα.

3# Μαθαίνεις νέα skills αλλά δεν παίρνεις αύξηση: Ένας ακόμα τρόπος για να πάρεις περισσότερα χρήματα, είναι να προσφέρεις περισσότερα σε μια εταιρία. Αν όμως έχεις μάθει νέα skills, τα έχεις εφαρμόσει στην δουλειά και δεν έχεις πληρωθεί παραπάνω, είναι κακό σημάδι.

4# Προλήψεις άλλων, για να κάνουν παρόμοια δουλειά με την δική σου: Αν ο εργοδότης σου προσλαμβάνει και άλλους για να κάνουν την ίδια ή παρόμοια δουλειά με εσένα, τότε πιθανότατα δεν θα πάρεις περισσότερα χρήματα. Θα πρέπει να πληρωθούν και άλλοι. Μην εκπλαγείς μάλιστα, αν αυτοί οι νέοι εργαζόμενοι λάβουν πιο πολλά χρήματα από εσένα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three − two =