αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις, αν θες να γίνεις καλός leader: Ένας μεγαλοεπενδυτής εξηγεί

Τέσσερα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις, αν θες να γίνεις καλός leader: Ένας μεγαλοεπενδυτής εξηγεί

Όσοι θέλουν να έχουν μια αξιοπρόσεχτη καριέρα και να γίνουν πραγματικοί leaders, πρέπει να αποφεύγουν να κάνουν κάποια πράγματα, με κάθε κόστος. Αυτό πιστεύει ο μεγαλοεπενδυτής και επιχειρηματίας, Mark Cuban.

Ο businessman και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks μιλά μάλιστα συγκεκριμένα. Και παραθέτει τέσσερα πράγματα που δεν πρέπει να κάνουν, όσοι θέλουν να γίνουν leaders. Είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί κάποιος μαζί του, είναι χρήσιμο να καταγράψει τις απόψεις ενός ανθρώπου, που έχει βρει τον δικό του δρόμο προς την επιτυχία.

1- Μην ακολουθείτε τη μάζα: Οι leaders χρειάζεται να συμφωνούν με την κοινή γνώμη. Αντίθετα, πρέπει να δημιουργούν τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε οι μάζες να συμπορευτούν με το όραμα και τους στόχους που έχουν θέσει οι ίδιοι.

2- Μην αλλάζετε τις θέσεις σας: Οι leaders δεν αλλάζουν απόψεις στο μέσο μιας συζήτησης. Χρειάζεται σταθερότητα και δυναμισμός. Παρόλα αυτά, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να γίνει διάλογος, και να ακουστούν όλες οι απόψεις.

3- Μην ζείτε στο παρελθόν: «Οι leaders δεν κοιτούν στο παρελθόν για να καταδικάσουν ότι έχει γίνει. Αλλά κοιτούν κοιτούν μπροστά για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον» λέει ο Mark Cuban.

4- Μην μιλάτε… απλά για να μιλάτε: Όσοι θέλουν να γίνουν ηγέτες, δεν πρέπει να είναι δογματικοί. Είναι απαραίτητο να διαθέτουν επιχειρήματα στις συζητήσεις τους. Βέβαια, η αλλαγή που επιθυμούν συνήθως δεν έρχεται εύκολα. Οι ίδιοι όμως είναι έτοιμοι να ηγηθούν, όταν χρειαστεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =