αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα νέα data centers ανοίγει η Alibaba σε τοποθεσίες εκτός Κίνας

Τέσσερα νέα data centers ανοίγει η Alibaba σε τοποθεσίες εκτός Κίνας

Συνεχής είναι η επέκταση της Alibaba σε όλο τον πλανήτη. Ο τεχνολογικός κολοσσός τώρα σχεδιάζει να ανοίξει 4 νέα data centers σε τοποθεσίες εκτός Κίνας. Με αυτό τον τρόπο, η εταιρία θέλει να βγει μπροστά από τον ανταγωνισμό, στο κομμάτι του cloud computing. Δηλαδή μπροστά από τις Amazon και Microsoft.

Τα νέα κέντρα δεδομένων της Alibaba θα βρίσκονται στο Ντουμπάι, στη Γερμανία, στην Ιαπωνία και στην Αυστραλία. Όπως σημειώνει το CNBC, πλέον η εταιρία θα αριθμεί 8 κέντρα δεδομένων εκτός Κίνας. Ουσιαστικά έχει φτάσει σχεδόν σε κάθε ήπειρο.

«Με την προσθήκη αυτών των τεσσάρων data centers, θα καλύπτουμε όλους τους πελάτες μας σε παγκόσμιο επίπεδο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής του Alibaba Cloud Global, Ethan Yu.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό, ότι σε κάθε χώρα που πάει η Alibaba σχηματίζει συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες. Για παράδειγμα, στη Γερμανία θα συνεργαστεί με τη Vodafone, για να δημιουργήσει το πρώτο κέντρο δεδομένων στην Ευρώπη. Όλες αυτές οι διαδικασίες αναμένεται πάντως να τρέξουν άμεσα. Ο Ethan Yu αναφέρθηκε ενδεικτικά στο κέντρο που θα γίνει στην Αυστραλία, και είπε ότι αυτό θα είναι online σε μερικές εβδομάδες από τώρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 5 =