αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤέλος οι μεταφραστές; Αυτά είναι τα ακουστικά που λάνσαρε η Google και κάνουν live μετάφραση (ΒΙΝΤΕΟ)

Τέλος οι μεταφραστές; Αυτά είναι τα ακουστικά που λάνσαρε η Google και κάνουν live μετάφραση (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μέλλον είναι εδώ. Και δείχνει… εντυπωσιακό, αλλά και τόσο απλό ταυτόχρονα. Η Google παρουσίασε τα ασύρματα ακουστικά, Pixel Buds, μαζί με τα νέα smartphones, Pixel 2 και Pixel 2 Plus. Πέρα από το να ακούς μουσική, με τα εν λόγω ακουστικά μπορείς να κάνεις κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Να μιλάς στη δική σου γλώσσα και ο συνομιλητής να ακούει στη δική του!

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να μιλά στη γλώσσα του. Τα ακουστικά, μέσω του μικροφώνου που έχουν και τη βοήθεια του Google Assistant, «ακούνε» αυτό που λες και μεταφράζουν live τα λεγόμενα σου, στην γλώσσα που επιθυμείς. Με απλά λόγια αν εσύ μιλάς Ελληνικά, και ο φίλος σου Πορτογαλικά, θα μπορείς να μιλάς κανονικά Ελληνικά, και ο συνομιλητής σου θα ακούει την μετάφραση στα Πορτογαλικά. Με πραγματικό χρόνο. Τόσο απλά.

Κατά τη διάρκεια του event που έκανε η Google πριν λίγες ημέρες, ο παρουσιαστής κάλεσε στη σκηνή μια κοπέλα που μιλούσε Σουηδικά. Ο ίδιος μίλαγε Αγγλικά. Πολύ εύκολα, κάνανε διάλογο πάνω στη σκηνή, ενώ ο καθένας μιλούσε στη γλώσσα του. Με τα Pixel Buds να μεταφράζουν σε πραγματικό χρόνο. Τα ακουστικά, μπορούν να κάνουν μετάφραση σε 40 γλώσσας και πρέπει να συνδέονται με κάποιο κινητό τηλέφωνο Android και το οποίο θα έχει τον ψηφιακό βοηθό της εταιρείας, Google Assistant. Για την όλη λειτουργία, η Google έχει φυσικά «δανειστεί» εργαλεία από το διάσημο Google Translate.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 10 =