αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣχεδόν οι μισοί από τους διευθυντές, δεν προσλαμβάνουν υποψηφίους που έχουν λάθος ντύσιμο στη job interview (και τι πρέπει να κάνεις)

Σχεδόν οι μισοί από τους διευθυντές, δεν προσλαμβάνουν υποψηφίους που έχουν λάθος ντύσιμο στη job interview (και τι πρέπει να κάνεις)

Στη δουλειά ή ακόμα και στον δρόμο, αν δεις έναν άγνωστο άνθρωπο είναι πολύ πιθανό να βγάλεις μια πρώτη κρίση για αυτό, από τον τρόπο που είναι ντυμένος. Οι αρχικές εκτιμήσεις δεν είναι πάντα ακριβείς, αλλά είναι σημαντικές στην εργασία.

Αυτές οι αρχικές εκτιμήσεις, μπορούν να κρίνουν το αν θα πάρεις μια θέση εργασίας ή όχι. Όπως λέει μελέτη που επικαλείται το αμερικανικό inc.com, το 40% των διευθυντών δεν προλαμβάνει υποψηφίους που έχουν λάθος ντύσιμο στην συνέντευξη.

Οι χώροι εργασίας έχουν αλλάξει στην εποχή μας. Και πλέον υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ρούχων που είναι αποδεκτό. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αποτελέσει παγίδα για τον υποψήφιο σε μια δουλειά, αφού το «αποδεκτό» πιθανότατα να διαφέρει από εργοδότη σε εργοδότη. Μπορεί μια εταιρία να θέλει κοστούμια, ενώ μια άλλη το casual ντύσιμο. Αν πας λάθος ντυμένος, είτε στη μια περίπτωση, είτε στην άλλη, τότε θα βγεις χαμένος.

Και τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις τα χειρότερα; Το inc.com έχει την απλή συμβουλή: Να ρωτήσεις πως περίπου πρέπει να ντυθείς. Μπορεί αυτή να μοιάζει μια ασυνήθιστη ερώτηση, αλλά μπορεί να σε γλυτώσει από λάθη. Δεν χρειάζεται να αφήσεις τα πράγματα στην τύχη, αν δεν είσαι σίγουρος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =