αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣυνδέθηκες στο Facebook από κάποιον ξένο υπολογιστή και το άφησες ανοιχτό; Δες πως να κάνεις log out εξ αποστάσεως

Συνδέθηκες στο Facebook από κάποιον ξένο υπολογιστή και το άφησες ανοιχτό; Δες πως να κάνεις log out εξ αποστάσεως

Δεν είναι διόλου ασυνήθιστο να κάνει κανείς login στο Facebook από τον υπολογιστή ενός τρίτου και να φύγει χωρίς να κάνει logout. Οι πιο απρόσεκτοι μάλιστα, συναινούν ακόμα και στην αποθήκευση του συνθηματικού τους στον browser ή στην προτροπή «να μείνω συνδεδεμένος» κατά το login. Αυτό σημαίνει ότι όποιος έχει πρόσβαση στον υπολογιστή αυτό, αποκτά πρόσβαση και στα ιδιαίτερα μηνύματά σας (μέσω Messenger), και φυσικά σε ό,τι δεν έχει αναρτήσει ως δημόσιο, αλλά απευθυνόμενοι σε περιορισμένες ομάδες φίλων ή προσώπων. Ωστόσο, μην πανικοβάλλεστε. Υπάρχει τρόπος να κάνετε logout από απόσταση.

Αφού συνδεθείτε από τον υπολογιστή σας στο Facebook, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις (θα βρείτε τη σχετική επιλογή στην κυρίαρχη μπάρα επιλογών της υπηρεσίας στο επάνω μέρος της σελίδας, κάτω από το βελάκι).

Έπειτα, επιλέξτε Ασφάλεια από τη λίστα στο μενού αριστερά.

Αναζητήστε την ενότητα Από πού έχετε συνδεθεί.

Επιθεωρήστε τις ενεργές συνδέσεις και τερματίστε τη δραστηριότητα στις ανεπιθύμητες. Θα δείτε μια εκτίμηση της θέσης του συστήματος από την οποία έγινε η σύνδεση (με βάση της διεύθυνση IP του μηχανήματος) που μπορεί να αποδειχτεί αόριστη («Αθήνα»). Υπάρχουν όμως άλλα στοιχεία που μαρτυρούν από πού έγινε η σύνδεση, αφού μπορείτε να δείτε την ημερομηνία, την ώρα, τον browser και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος και τη συσκευή που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Σημειώστε ότι όταν τερματίζετε έτσι μια σύνδεση σε τρίτη συσκευή, ο χρήστης της συσκευής αυτής όταν επιχειρήσει να δει το λογαριασμό σας θα ενημερωθεί ότι έληξε η περίοδος σύνδεσης και θα κληθεί να δώσει τουλάχιστον το συνθηματικό σας.

Μετά απ’αυτό, μπορείτε να ζητήσετε να λαμβάνετε ειδοποίηση όταν συνδέεται οποιοσδήποτε στο λογαριασμό σας από μη αναγνωρισμένη συσκευή ή πρόγραμμα περιήγησης. Επιλέξτε Ασφάλεια, Ειδοποιήσεις Σύνδεσης σε e-mail ή/και κινητό.

Πηγή: in.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 7 =