αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο «μικροσκόπιο» αδήλωτα εισοδήματα και πλαστικό χρήμα

Στο «μικροσκόπιο» αδήλωτα εισοδήματα και πλαστικό χρήμα

Την υπογραφή των εκπρόσωπων των δανειστών για το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις και τους όρους με τους οποίους θα γίνει η οικειοθελής αποκάλυψη μη δηλωθέντων εισοδημάτων ζήτησε κατά την σημερινή εφ’ όλης της ύλης συνάντησης που είχαν με το οικονομικό επιτελείο.
AdTech Ad

Τα δύο αυτή θέματα δεν αποτελούν προαπαιτούμενα για την όποια δόση αλλά απαιτείται η έγκριση από τους θεσμούς ώστε να οριστικοποιηθεί και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο που έχει έτοιμο εδώ και καιρό έτοιμο το υπουργείο οικονομικών για την επέκταση της χρήσης του πλαστικού χρήματος.

Όπως αναφέρει το News247.gr, το πρόβλημα ήταν και παραμένει η θέσπιση ενός ακατάσχετου λογαριασμού όπου θα συγκεντρώνονταν οι εισπράξεις μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών για τις επιχειρήσεις που αποτελεί ένα τμήμα του νέου νομοσχεδίου.

Η αρχική πλήρης αντίθεση των θεσμών στο μέτρο φαίνεται να κάμπτει μια νέα πρόταση που μιλά για έναν μερικώς ακατάσχετο λογαριασμό όπου το 50% των χρημάτων που θα συγκεντρώνονται από ηλεκτρονικές συναλλαγές θα είναι ακατάσχετο και τα υπόλοιπα θα μπορούν να είναι αντικείμενο είσπραξης οφειλών από τράπεζες και δημόσιο.

Η καθυστέρηση του νομοσχεδίου για το πλαστικό χρήμα καθυστερεί και τις διατάξεις για την αυτοκαταγγελία μη δηλωμένων εισοδημάτων που θεωρείται ότι θα επιταχύνει και την εκκαθάριση των λιστών μεγαλοκαταθετών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − five =