αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Στιγμές» το φετινό θέμα που επέλεξε η ομάδα του TEDxPatras!

«Στιγμές» το φετινό θέμα που επέλεξε η ομάδα του TEDxPatras!

Το TEDxPatras επιστρέφει στην πόλη και –όπως έχει ήδη ανακοινωθεί- θα διοργανωθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου. Το διεθνούς φήμης πολυσυνέδριο θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Πάτρα και φιλοδοξεί να βοηθήσει στην προβολή και προώθηση ιδεών που αξίζει να διαδοθούν, μέσα από μία διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί και φέτος στο Royal Theater – Παλαιό Πτωχοκομείο, υπό τον τίτλο «Στιγμές – Moments».

Στην κεντρική σκηνή της τρίτης διοργάνωσης του TEDxPatras, θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, προσωπικότητες από διάφορα σημεία του κόσμου και από τους χώρους της ρομποτικής, της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας, της δημοσιογραφίας ακόμα και από τον κόσμο της κρυπτογραφίας μοιράζοντας με το κοινό μια «Στιγμή» ή «Στιγμές» που αξίζει να διαδοθούν, να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης ή/και να προβληματίσουν. Κάθε ομιλία και κάθε δράση που θα παρουσιαστεί στη φετινή εκδήλωση θα αναδείξει στιγμές και θα εμπνευστεί από τη δυναμική τους.

«Μια στιγμή μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, την ιστορία, τον πολιτισμό, μια επιστήμη, μια χώρα, μια εποχή, μια σχέση, μια ζωή ή πολλές ζωές. Μια στιγμή είναι αρκετή για να καθορίσει μια διαδρομή, να οδηγήσει σε εξελίξεις, να ολοκληρώσει κάτι ή να ορίσει ένα νέο ξεκίνημα με άγνωστες προοπτικές. Μια στιγμή αρκεί για να μετατρέψει μια ήττα σε νίκη (ή μια νίκη σε ήττα), για να καθορίσει ένα αποτέλεσμα, για να τελειώσει μια μάχη, αλλά και για να αρχίσει έναν πόλεμο ή… έναν «πόλεμο».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το TEDxPatras θα επιδιώξει να αναδείξει εκείνες τις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν και μπορούν να μας επηρεάσουν θετικά, να μας κινητοποιήσουν, να μας εμπνεύσουν. Το TEDxPatras ως η μοναδική, τοπική και αυτο-οργανωμένη παρόμοια εκδήλωση στη Δυτική Ελλάδα αποσκοπεί να εγείρει ερεθίσματα που απασχολούν την ευρύτερη κοινότητα, μέσα από ομιλίες, εργαστήρια και ποικίλες εμπειρίες. Υπενθυμίζεται πως, στο πνεύμα των ιδεών που αξίζει να διαδοθούν, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών, αυτο-οργανωμένων εκδηλώσεων που συνδυάζει ζωντανές ομιλίες και TED Talks βίντεο. Σκοπός των TEDx εκδηλώσεων είναι να δημιουργήσουν το έναυσμα για εις βάθος συζήτηση και δικτύωση των συμμετεχόντων. To “x” στις τοπικές αυτο-οργανωμένες εκδηλώσεις με την επωνυμία TEDx αντιπροσωπεύει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της οργάνωσης της εκδήλωσης.

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος σε ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Ξεκίνησε το 1984 ως ένα συνέδριο με σκοπό να φέρει σε επαφή ανθρώπους από τρεις διαφορετικούς “κόσμους”: Τεχνολογία (Technology), Ψυχαγωγία (Entertainment), Σχεδιασμός (Design). Στην πορεία εξελίχθηκε σε ένα πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει μια σειρά διαφορετικών δράσεων παγκοσμίου ενδιαφέροντος προσελκύοντας ομιλητές, θεατές και ιδέες από πολλά διαφορετικά πεδία.

Η Πάτρα είναι μία από τις λίγες ελληνικές πόλεις (και μία από τις χιλιάδες διεθνώς) που διοργανώνει σε ετήσια βάση μία εκδήλωση TEDx. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο TEDxPatras είχε τίτλο «Sea of Voices» και φιλοξενήθηκε στο Ίδρυμα Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών, ενώ το TEDxPatras 2016, με τίτλο «Opportunities», έγινε πέρυσι στο Royal Theater – Παλαιό Πτωχοκομείο.

Website: www.tedxpatras.com

Facebook: www.facebook.com/tedxpatras

Twitter: www.twitter.com/tedx_patras

Instagram: www.instagram.com/tedxpatras

Email: info@tedxpatras.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =