αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτη Δανία η ανεργία είναι τόσο χαμηλή που δεν υπάρχουν πια… «ελεύθεροι» εργαζόμενοι. Μειώνουν τους φόρους για να προσελκύσουν νέα ταλέντα

Στη Δανία η ανεργία είναι τόσο χαμηλή που δεν υπάρχουν πια… «ελεύθεροι» εργαζόμενοι. Μειώνουν τους φόρους για να προσελκύσουν νέα ταλέντα

«Ψαλίδι» στους υπέρογκους φόρους ετοιμάζεται να βάλει η κεντροαριστερή κυβέρνηση της Δανίας, η οποία κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις των χωρών με την υψηλότερη φορολογία στην Ευρώπη.

Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη η Κοπεγχάγη δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά και τον εταιρικό φόρο με σκοπό να ενισχύσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των δανικών επιχειρήσεων σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές τους στις άλλες χώρες.

Η ταχεία ανάπτυξη της σκανδιναβικής χώρας οδήγησε την ανεργία στα επίπεδα του 3,5%, με αποτέλεσμα οι Δανοί να ανησυχούν πλέον ότι δεν έχουν αρκετούς εργαζόμενους να καλύψουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων!

Όπως σημειώνει το Insider.gr, το άνοιγμα των συνόρων για αποδοχή περισσότερων προσφύγων δεν αποτελεί λύση για τη χώρα, λόγω του ισχυρού εθνικιστικού Λαϊκού Κόμματος της Δανίας από το οποίο εξαρτάται η δύναμη της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο. Έτσι, οι κυβερνώντες αρκούνται στα οικονομικά κίνητρα για να προσελκύσουν ταλέντα. Με αυτό τον τρόπο σκοπεύουν να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα μέσω του ΦΠΑ.

«Υπάρχει περιθώριο για δημόσιες δαπάνες και προτεραιοποίηση της κοινωνικής μέριμνας για τους Δανούς», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Κρίστιαν Τζένσεν σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη στην Κοπεγχάγη.

Η Δανία καταγράφει ρεκόρ φορολογικών βαρών σε σύγκριση με το ΑΕΠ, με τον αντίστοιχο λόγο να ανέρχεται σε 47% σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015.

Μείωση και στα τέλη ταξινόμησης

Δεν είναι τυχαίο που η ποδηλασία ανθεί στη Δανία, εάν αναλογιστεί κανείς ότι τα τέλη ταξινόμησης για την αγορά νέου αυτοκινήτου ανέρχονται στο αστρονομικό ποσοστό του 150%, καθιστώντας τη χώρα ως μια από τις ακριβότερες για την αγορά αυτοκινήτου.

Για παράδειγμα, ένα Golf που στη Γερμανία κοστίζει 21.500 δολάρια στη Γερμανία και 18.900 στην Πολωνία, οι Δανοί το αγοράζουν 34.000 δολάρια. Το βασικό μοντέλο του Porsche 911 Carrera κοστίζει 306.600 δολάρια στη Δανία από 117.900 δολάρια στη Γερμανία!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 5 =