αρχικηVIRALΣτην Φινλανδία κάνουν ωραία πράγματα: Σούπερ μάρκετ κάλεσε τους πελάτες του να διανυκτερεύσουν μέσα σε αυτό, λόγω ζέστης

Στην Φινλανδία κάνουν ωραία πράγματα: Σούπερ μάρκετ κάλεσε τους πελάτες του να διανυκτερεύσουν μέσα σε αυτό, λόγω ζέστης

Σε μία ιδιαίτερη προσφορά προχώρησε ένα σούπερ μάρκετ στο Ελσίνκι, το οποίο κάλεσε τους πελάτες του να… διανυκτερεύσουν εντός του καταστήματος το βράδυ του Σαββάτου, όταν, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, η πόλη θα πληγεί από υψηλές θερμοκρασίες.

Το K-Supermarket Pohjois-Haaga, που ανήκει στη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανεμπορίου της χώρας, την Kesko, προσφέρει τη δυνατότητα σε κάποιους κατοίκους του Ελσίνικι να κοιμηθούν μέσα στο κατάστημα, όπου υπάρχουν συστήματα κλιματισμού και ψύξης, όπως μετέδωσε σήμερα το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Yle.

Η Μαρίκα Λίντφορς, υπεύθυνη του καταστήματος, δήλωσε στο Yle ότι την έμπνευση για την ιδέα αυτή την έδωσαν οι ίδιοι οι πελάτες. «Οι πελάτες αστειεύονταν για το πόσο ωραία θα ήταν να κοιμούνταν στο δροσερό μας κατάστημα. Ανέκαθεν προσπαθούσαμε να ανταποκρινόμαστε στην κριτική των πελατών μας», δήλωσε η Λίντφορς.

Ο αριθμός των φιλοξενουμένων για αυτή την ασυνήθιστη διανυκτέρευση περιορίζεται στους 100 καθώς δεν υπάρχει επαρκής χώρος για όλους, εξήγησε η υπεύθυνη του καταστήματος.

Οι αντιδράσεις ήταν πολύ θετικές. Η ανάρτηση για την εκδήλωση αυτή που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στη σελίδα του καταστήματος στο Facebook έχει δεχθεί πάνω από 7.800 like ενώ έχει κοινοποιηθεί σχεδόν 1.800 φορές. Η Λίντφορς δήλωσε ότι έχουν ήδη διευθετηθεί θέματα όπως αυτά που σχετίζονται με την ασφάλεια και την υγιεινή.

Φέτος το καλοκαίρι η Φινλανδία έχει καταγράψει πάνω από 50 ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, κατά τις οποίες ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 25 βαθμούς Κελσίου, επίπεδο που θεωρείται πολύ ζεστό στη σκανδιναβική χώρα. Η υψηλότερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία ήταν 33,7 βαθμούς στη Βάασα, στις δυτικές ακτές της χώρας.

Πηγή: Reader.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =