αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Στην καλύτερη σου ημέρα στην δουλειά, τι είχες κάνει;»: Πως να απαντήσεις στην τοπ ερώτηση που κάνει το Facebook στις job interviews

«Στην καλύτερη σου ημέρα στην δουλειά, τι είχες κάνει;»: Πως να απαντήσεις στην τοπ ερώτηση που κάνει το Facebook στις job interviews

Είναι περιττό να πούμε ότι το Facebook αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο περιζήτητους εργοδότες στον κόσμο. Και καταφέρνει να προσελκύει μερικά από τα κορυφαία ταλέντα. Όπως είναι λογικό, ο τεχνολογικός γίγαντας εφαρμόζει την δική του διαδικασία όταν θέλει να κάνει μια πρόσληψη, Μάλιστα, αρκετές άλλες εταιρίες «δανείζονται» μερικές από τις τακτικές που ακολουθεί το FB στις προσλήψεις.

Τι γίνεται όμως, όταν ένας υποψήφιος φτάνει μπροστά σε μια κάπως απρόσμενη ερώτηση; Μια από τις αγαπημένες ερωτήσεις των HR Managers του Facebook, είναι η εξής: «Στην καλύτερη σου ημέρα στη δουλειά, τότε που γύρισες σπίτι και σκέφτηκες ότι έκανες την καλύτερη δουλειά στον κόσμο, τι έκανες σε εκείνη την ημέρα;».

Όπως εξηγεί στο CNBC η business coach και αρθρογράφος, Suzy Welch, η συγκεκριμένη ερώτηση δεν έχει στόχο να βρει τα δυνατά skills σου. Αλλά θέλει να δει τι είναι αυτό που σου αρέσει να κάνεις. Εδώ πρέπει να απαντήσεις ειλικρινά. Πες τι ήταν αυτό που σε ενθουσίασε και σου έφτιαξε την ημέρα στην δουλειά.

Μπορεί να μην είναι κάτι που συνδέεται στενά με τα επαγγελματικά σου skills. Αλλά πες το ανοιχτά. Ο HR Manager θέλει να δει κυρίως με τι είσαι παθιασμένος, όχι τις επαγγελματικές σου ικανότητες. «Να είσαι ειλικρινής σε σχέση με αυτό που αγαπάς. Δεν θα μειώσει τις ικανότητες που έχεις. Στην πραγματικότητα, το να είσαι ενθουσιώδης για αυτό που αγαπάς μπορεί να σε κάνει έναν καλύτερο και πιο ελκυστικό υποψήφιο για τη θέση», εξηγεί η Welch.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 2 =