αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣτην εταιρία του Richard Branson ποτέ δεν υπήρχε dress code. Ο ίδιος εξηγεί τον λόγο

Στην εταιρία του Richard Branson ποτέ δεν υπήρχε dress code. Ο ίδιος εξηγεί τον λόγο

Ο Richard Branson πάντα έκανε τα πράγματα με τον δικό του τρόπο. Εγκατέλειψε το σχολείο όταν ήταν έφηβος, για να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Ενώ προτιμά να εργάζεται από εξωτικά μέρη, παρά στο γραφείο του. Παράλληλα, πίνει 20 φλιτζάνια τσάι την ημέρα.

Έτσι, έχει καθιερώσει και τους δικούς του… κανόνες στo Virgin Group. Από το 1970, όταν ίδρυσε την εταιρία του, πότε δεν επέβαλε κάποιο dress code στα γραφεία. Κάτι που φυσικά ισχύει μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος, εξηγεί σε blog του, πως βλέπει το θέμα: «Εάν οι άνθρωποι ξεφορτωθούν τις περιττές ιεραρχίες και επισημότητες, θα το διασκεδάζουν πολύ περισσότερο και θα καταφέρνουν πολύ περισσότερα πράγματα».

Συμπληρώνοντας: «Στη Virgin, ο ρεσεψιονίστ μας είναι ο Rhubi, ο CEO μας είναι ο Josh και εγώ είμαι ο Richard. Δεν υπάρχουν κλειστά γραφεία, αλλά απλοί κοινόχρηστοι χώροι και όλοι μπορούν να φορέσουν οτιδήποτε τους κάνει να εργαστούν πιο παραγωγικά».

Όπως λέει ο Branson, πολλές εταιρίες δεν αντιλαμβάνονται ότι η καθημερινή δουλειά στο γραφεία φέρνει μονοτονία. Έτσι αυτός και οι συνεργάτες του φροντίζουν ώστε πάντα οι μέρες στην εταιρία του να είναι όσο πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές γίνεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 20 =