αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣτην αντεπίθεση η Yahoo: Δεν «ψάχνουμε» τα emails των χρηστών μας

Στην αντεπίθεση η Yahoo: Δεν «ψάχνουμε» τα emails των χρηστών μας

Η εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών Yahoo! απάντησε χθες Τετάρτη στις κατηγορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες επέτρεψε τη μαζική παρακολούθηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών της από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών.

Το ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, το οποίο αποκάλυπτε ότι ο αμερικανικό κολοσσός είχε σκανάρει μυστικά εκατομμύρια mail χρηστών του, είναι «ψευδές», απάντησε η Yahoo! σε ανακοίνωσή της.

«Ερμηνεύουμε με τον πλέον περιοριστικό τρόπο κάθε αίτημα της κυβέρνησης να λάβει στοιχεία των χρηστών, προκειμένου να περιορίσουμε τις αποκαλύψεις», επισημαίνει η Yahoo!. «Το σκανάρισμα των mail, όπως περιγράφεται στο άρθρο δεν γίνεται από το σύστημά μας», προσθέτει.

Κατά την πρώτη της αντίδραση στις αποκαλύψεις η εταιρεία είχε ανακοινώσει την Τρίτη ότι «σέβεται τον νόμο και συμμορφώνεται με τους νόμους των ΗΠΑ».

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλούνταν στο άρθρο του ως πηγές πρώην εργαζόμενους στη Yahoo!, η εταιρεία είχε δημιουργήσει το 2015 ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο σκάναρε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου να βοηθήσει την αμερικανική εταιρεία πληροφοριών και την ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI).

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 1 =