αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣτα 20 εκατ. ευρώ φαίνεται να αποτιμάται το Skroutz.gr- Ποιοι είναι οι δύο «μονομάχοι» για το 50% της εταιρίας

Στα 20 εκατ. ευρώ φαίνεται να αποτιμάται το Skroutz.gr- Ποιοι είναι οι δύο «μονομάχοι» για το 50% της εταιρίας

Η ομάδα των ιδρυτών της από τη μία (Β. Δήμου, Γ. Αυγουστίδης και Γιώργος Χατζηγεωργίου) και η εταιρία Viva.gr, του επιχειρηματία Χ. Καρώνη, από την άλλη -γνωστή για την ενασχόλησή της στον τομέα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών πληρωμών- αποτελούν τους δύο «μονομάχους» για την απόκτηση του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της δημοφιλούς μηχανής σύγκρισης τιμών skroutz.gr, όπως μεταδίδει το Euro2day.gr.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του διαδικτυακού marketplace που ιδρύθηκε το 2005, οι ιδρυτές κατέχουν το 50% ενώ το υπόλοιπο 50% η εισηγμένη Dionic, η οποία έχει ως collateral το συγκεκριμένο ποσοστό για μέρος του δανεισμού της.

Οι ιδρυτές της εταιρίας είχαν ήδη από τις αρχές του 2016 εκφράσει την πρόθεση να εξαγοράσουν το εν λόγω ποσοστό, αποκτώντας απόλυτο έλεγχο της εταιρίας τους αλλά και να απεμπλακούν από έναν «παθητικό μέτοχο». Η διαδικασία ωστόσο αναδιάρθρωσης του δανεισμού της Diοnic οδήγησε την ιδρυτική και διευθυντική ομάδα της skroutz.gr να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία, που όρισαν οι πιστώτριες τράπεζες της εισηγμένης.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ιδρυτική ομάδα (έχοντας ούτως ή άλλως δικαίωμα πρώτης άρνησης) έχει καταθέσει σειρά βελτιωμένων προσφορών για την απόκτηση του εν λόγω ποσοστού, με τελευταία κατάθεση προσφοράς στις 27 Δεκεμβρίου.

Αντιπροσφορές καταθέτει από την πλευρά της και η Viva.gr (εταιρία στην οποία έχει επενδύσει στρατηγικά και η οικογένεια Λάτση), διεκδικώντας τη συμμετοχή της σε μια από τις πλέον επιτυχημένες ελληνικές επιχειρήσεις στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η συνολική αποτίμηση της Skroutz ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ, ενώ τις προηγούμενες ημέρες στους ενδιαφερόμενους φέρονταν να υπήρχε και σχήμα από τον χώρο των επενδύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέμα: Όταν η Dionic έδινε 300.000 ευρώ για να εξαγοράσει το 50% του Skroutz.gr πριν 12 χρόνια

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + four =