αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτα 14 δισ. ευρώ αναμένεται να φθάσουν οι εισπράξεις από τον τουρισμό στην Ελλάδα

Στα 14 δισ. ευρώ αναμένεται να φθάσουν οι εισπράξεις από τον τουρισμό στην Ελλάδα

Θα υπερκαλυφθεί ο στόχος των ξένων επισκεπτών για φέτος. Στα 14 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα κινηθούν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις.

Ποιος επιμένει ακόμα ότι η Ελλάδα είναι μικρή χώρα; Οι αριθμοί από μόνοι τους καθιστούν έωλο το επιχείρημα καθώς φέτος θα μοιραστούμε/συγκατοικήσουμε την ίδια γη, ούτε λίγο ούτε πολύ, 40 εκατ. άνθρωποι! Περίπου 11 εκατ. αυτόχθονες Έλληνες και 29 εκατ. ξένοι επισκέπτες.

Αυτό προκύπτει από την εκτίμηση που έκανε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος για τις φετινές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού, με αφορμή ερώτηση του Euro2day.gr στο περιθώριο της παρουσίασης των βασικών κατευθύνσεων στις οποίες θα κινηθεί ο σύνδεσμος το επόμενο διάστημα, με βάση το επικαιροποιημένο στρατηγικό του σχέδιο.

Ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ εκτίμησε πως φέτος είναι πολύ πιθανό να φθάσει συνολικά τα 29 εκατ. ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη χώρα μας, υπερκαλύπτοντας τον στόχο που είχε τεθεί για 28,5 εκατ. τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων των επιβατών κρουαζιέρας.

Επίδοση η οποία-εφόσον επιβεβαιωθεί, θα βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στη διαφαινόμενη αύξηση κατά 800.000 επισκέπτες που εμφανίζεται να καταγράφει φέτος ο οδικός τουρισμός, κυρίως από την Τουρκία και τα Βαλκάνια.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, ωστόσο, απέφυγε να κάνει λόγο για ρεκόρ αναφέροντας χαρακτηριστικά, πως δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κάποια συστηματική μελέτη του οδικού τουρισμού στη χώρα μας ώστε να αποτιμηθεί το ποσοστό των ξένων που φθάνουν στη χώρα μας οδικώς για αναψυχή ή άλλους λόγους.

Στο μέτωπο των ταξιδιωτικών εισπράξεων, ωστόσο, ο ελληνικός τουρισμός μάλλον θα περάσει κάτω από τον πήχη των 14,5 δισ. ευρώ που είχε τεθεί αρχικά για φέτος.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + five =