αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣτα χέρια της Attica Group περνά επίσημα η Hellenic Seaways

Στα χέρια της Attica Group περνά επίσημα η Hellenic Seaways

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Hellenic Seaways ανακοινώνει η Attica Group, στο πλαίσιο της υλοποίησης της από 11.8.2017 συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς και έτερο μέτοχο μειοψηφίας της HSW, ως ισχύει, για την εξαγορά συνολικά 37.789.833 μετοχών της HSW έναντι συνολικού τιμήματος 69,07 εκατ. ευρώ

Μέρος του τιμήματος ανερχόμενο σε 25,61 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε τοις μετρητοίς από ίδια διαθέσιμα της Attica Group, ενώ το υπολειπόμενο οφειλόμενο ποσό προς τους πωλητές ύψους 43,46 εκατ. ευρώ συμφωνήθηκε ότι θα εξοφληθεί με την παράδοση σε αυτούς συνολικά 24.145.523 νέων μετοχών της Attica Group, ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,30 και τιμής διάθεσης Ευρώ 1,80 ανά μετοχή, που θα προκύψουν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Group με κεφαλαιοποίηση των σχετικών απαιτήσεων των ανωτέρω πωλητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Attica Group κατείχε ήδη, μέσω της κατά 100% θυγατρικής της εταιρίας “Blue Star Ferries Ν.Α.Ε.”, ποσοστό 1,61% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός μετοχών που κατέχει πλέον ο Όμιλος Attica να ανέρχεται σε 39.039.833 μετοχές, ήτοι ποσοστό 50,30% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Attica Group θα προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων συμβατικών ενεργειών για την απόκτηση επιπρόσθετου ποσοστού 48,53% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW από την “Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε.” διαμορφώνοντας το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της HSW σε 98,83%.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =