αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣταθάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών δανείων

Σταθάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών δανείων

Μέσα στον Οκτώβριο θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος νόμος για τον μηχανισμό εξωδικαστικής αναδιάρθρωσης επιχειρηματικών δανείων, ο οποίος θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις και όλα τα χρέη προς τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς ιδιώτες πιστωτές, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούν οι επενδυτές να καταθέτουν αιτήσεις για ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη, ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι ετοιμάζεται με την αρχή Δημοσίων Εσόδων και τη γενική γραμματεία Εμπορίου, λύση και για το κλείσιμο μίας επιχείρησης. «Κι αυτό θα απελευθερώσει και τις τράπεζες διότι κάποιες εταιρείες θα διαγράφονται ως μη λειτουργούσες» είπε ο υπουργός.

Ακόμη ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι ετοιμάζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχέδιο νόμου που θα αφορά στο επάγγελμα του «διαχειριστή πτωχεύσεων», όπως σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Σχετικά με το ενδεχόμενο μετεξέλιξης του ΕΤΕΑΝ σε αναπτυξιακή τράπεζα, ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν νομικά εμπόδια στην Ε.Ε. για τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας. Ωστόσο, όπως είπε, θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του τόσο ως προς τις εγγυοδοσίες, όσο και ως προς τις χρηματοδοτήσεις, με την ενσωμάτωση του ΤΑΝΕΟ στο ΕΤΕΑΝ.

Από το ΕΤΕΑΝ και τις συμφωνίες με τις διεθνείς τράπεζες, θα πέσουν στην αγορά 2,5 με 3 δισ. ετησίως, είπε ο κ. Σταθάκης, υπενθυμίζοντας ότι κονδύλια θα διατεθούν επίσης μέσω του ΕΣΠΑ και του «πακέτου Γιούνκερ».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =