αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣκέφτεσαι να ξεκινήσεις μια επιχείρηση; Εδώ είναι οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις μια επιχείρηση; Εδώ είναι οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Κάποιοι άνθρωποι, είναι σαν να ήταν πάντα επιχειρηματίες. Ξεκίνησαν μια επιχείρηση σε πολύ νεαρή ηλικία και έμαθαν πως να το κάνουν. Άλλοι ξεκίνησαν μια επιχείρηση, επειδή δεν είχαν άλλη επιλογή. Ίσως απολύθηκαν ή ήθελαν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους. Άλλοι είχαν πάθος για μια ιδέα, και ήθελαν να την κάνουν πραγματικότητα.

Όλα αυτά είναι καλά. Το αμερικανικό Entrepreneur.com, γράφει σε άρθρο του για μια άλλη κατηγορία. Για τους ανθρώπους που νιώθουν ότι είναι επιχειρηματίες, αλλά δεν τολμούν ποτέ να κάνουν πράξη τα σχέδια τους. Δεν ξέρουν πως θα ξεκινήσουν. Αυτή είναι μάλιστα μια πραγματικότητα που βλέπουμε και στην Ελλάδα.

Αρκεί να πας σε μερικά επιχειρηματικά events. Θα δεις ανθρώπους που «έχουν μια ιδέα». Αλλά ταυτόχρονα αναρωτιούνται για το «πως να ξεκινήσουν».

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να ξεκινήσεις… να γράφεις ένα business plan από την πρώτη ημέρα. Πρέπει όμως να μπεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Ποιες είναι λοιπόν οι πρώτες κινήσεις που μπορείς να κάνεις; Το εύκολο: Μπορείς να μάθεις μερικά πράγματα για την επιχειρηματικότητα πρώτα. Διάβασε βιβλία ή σχετικά άρθρα. Θα δεις το πως λειτουργούν και το πως ζουν γενικότερα οι μεγάλοι επιχειρηματίες.

Κάτι ακόμα που μπορείς να κάνεις, είναι να εργαστείς για ένα χρονικό διάστημα, στο πλάι ενός άλλου επιχειρηματία. Θα πάρεις πολλές εμπειρίες, ενώ παράλληλα θα πληρώνεσαι. Θα δεις το «σωστό» και το «λάθος» στην πράξη. Αν θέλεις να έρθεις σε άμεση επαφή με άλλους επιχειρηματίες, υπάρχει και ένας ακόμα τρόπος: Να πας σε επιχειρηματία events και να δικτυωθείς με τα κατάλληλα άτομα. Συνήθως, οι άνθρωποι που ξεκινούν μια επιχείρηση, γνωρίζουν από πριν άλλους ανθρώπους που έχουν κάποια εταιρία.

Μια ακόμα επιλογή, είναι να δεις σε τι είσαι καλός. Ποια skills και γνώσεις ήδη έχεις. Φτιάξε κάτι που να «συνδέεται» με αυτά. Ίσως θα εκπλαγείς με το τι μπορείς να καταφέρεις με την πρώτη σου επιχείρηση. Ειδικά αν είσαι νέος και δεν έχεις υποχρεώσεις, δοκίμασε το! Ξεκίνα μια επιχείρηση χαμηλού κεφαλαίου όπου δεν υπάρχει μεγάλο ρίσκο. Εάν θέλεις να ρισκάρεις ακόμα λιγότερο, ξεκίνα μια επιχείρηση, ενώ παράλληλα εργάζεσαι με πλήρη απασχόληση σε άλλη θέση εργασίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 3 =