αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣκέφτεσαι να μπεις full-time στο παράλληλο project σου; Εδώ είναι οι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις πριν

Σκέφτεσαι να μπεις full-time στο παράλληλο project σου; Εδώ είναι οι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις πριν

Έχουμε ξανά μιλήσει για τα παράλληλα projects. Είναι αυτά που ξεκινάς παράλληλα με την καθημερινή δουλειά σου. Και συνήθως λειτουργούν ως ένα επιπλέον εισόδημα. Και όντως αυτή είναι μια καλή επιλογή.

Τι γίνεται όμως όταν το παράλληλο project αρχίζει να… ανεβάζει στροφές; Είναι τότε που καταλαβαίνεις ότι η ιδέα που είχες κάποτε, μπορεί να μετατραπεί σε κανονική επιχείρηση. Και βλέπεις κάτι ακόμα: Ότι πρέπει να μπεις full-time στο παράλληλο project σου. Όλα καλά μέχρι εδώ. Αλλά όπως σημειώνει το Entrepreneur.com, πριν κάνεις αυτό το μεγάλο βήμα, είναι χρήσιμο να κάνεις 4 κινήσεις.

1# Υπολόγισε τα οικονομικά σου: ΟΚ, τώρα έχεις σταθερά έσοδα από την πρωινή δουλειά σου. Αλλά πόσα χρήματα θα χρειάζεσαι κάθε μήνα αν μπεις full-time στο project σου; Έστω μέχρι να μπορεί αυτό να φέρει καλά έσοδα. Κάνε το πλάνο σου.

2# Η γραφειοκρατία: Ένα παράλληλο project δεν απαιτεί συνήθως τις υπηρεσίες ενός δικηγόρου ή λογιστή. Αλλά, μετατρέποντάς το σε μια νόμιμη επιχείρηση, θα πρέπει να τακτοποιήσετε όλη την γραφειοκρατία. Και να έχετε τα χρήματα που χρειάζονται για την νόμιμη επιχειρηματική διαδρομή.

3# Από που θα δουλεύεις; Όταν τρέχεις την ιδέα σου παράλληλα με τη δουλειά σου, πιθανότατα εργάζεσαι από το δωμάτιο του σπιτιού σου για αυτή. Αν όμως γίνει μια κανονική επιχείρηση, τότε πιθανόν θα χρειαστείς γραφεία. Κάνε το ψάξιμο σου και δες τις τιμές που «παίζουν».

4# Άρπαξε κάθε ευκαιρία για να χτίσεις το brand σου: Τώρα που θα είσαι αφεντικό του εαυτού σου, κανείς δεν θα χτίσει το brand σου για εσένα. Φρόντισε να κάνεις γνωστό αυτό που έχεις δημιουργήσει, με κάθε ευκαιρία. Τα social media και τα σχετικά events μπορούν να βοηθήσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 10 =