αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Σε 25 χρόνια μπορεί να ψυχαγωγούμε ρομπότ» λέει ο ιδρυτής του Netflix

«Σε 25 χρόνια μπορεί να ψυχαγωγούμε ρομπότ» λέει ο ιδρυτής του Netflix

«Το καταπληκτικό με την τεχνολογία είναι το πόσο δύσκολες έχουν γίνει οι προβλέψεις», είπε ο Reed Hastings του Netflix, μιλώντας στο Mobile World Congress. Αργότερα πάντως, υπέκυψε στον πειρασμό και προέβλεψε ότι σε 25 χρόνια από σήμερα δεν είναι σίγουρο αν οι υπηρεσίες μετάδοσης περιεχομένου θα απευθύνονται μόνο σε ανθρώπους ή θα ψυχαγωγούν και μηχανές με τεχνητή νοημοσύνη.

Ο CEO της δημοφιλέστερης υπηρεσίας streaming τηλεοπτικού περιεχομένου υποστήριξε ότι στους άμεσους στόχους του Netflix είναι η εξάλειψη του buffering, του φαινομένου παγώματος της εικόνας κατά τις on line μεταδόσεις. «Ορισμένοι από εσάς μέσα στην αίθουσα θυμούνται που συνδέονταν στο Internet μέσω dial-up, κάτι που σήμερα μοιάζει τόσο μακρινό. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και με το buffering», είπε ο Reed Hastings.

Απαντώντας σε ερωτήσεις περί ανταγωνισμού (βλ. Amazon Prime Video) τόνισε πως στόχος του Netflix είναι να συνεχίσει να καινοτομεί στο κομμάτι του περιεχομένου.

Ακόμα, ο επικεφαλής του Netflix σημείωσε ότι πολλοί χρήστες αποφεύγουν να βλέπουν βίντεο μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, λόγω των υψηλών χρεώσεων που είναι πιθανό να επιφέρει η on line προβολή. Γι’ αυτό και υποστήριξε ότι οι πάροχοι θα πρέπει να αλλάξουν τη στρατηγική τους και να εξετάσουν αν μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες δεδομένων χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Μίλησε δηλαδή ουσιαστικά για παροχή data χωρίς περιορισμούς, κάτι το οποίο θα άνοιγε λεωφόρους ανάπτυξης της συνδρομητικής βάσης υπηρεσιών όπως το Netflix.

Επίσης, προέβλεψε την κατάργηση όλων των άλλων μέσων διανομής περιεχομένου πλην του Internet μέσα στα επόμενα 10-20 χρόνια. Σύμφωνα με τον Reed Hastings, η αυξητική τάση στην on line νόμιμη διανομή τηλεοπτικού περιεχομένου θα συνεχιστεί και κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες το Internet θα είναι η μόνη επιλογή, για όποιον θα θέλει να δει οτιδήποτε στην τηλεόραση ή την οθόνη της όποιας διασυνδεδεμένης συσκευής.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 2 =