αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣαράντα παιδιά εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ του Κέντρο Πολιτισμού Νιάρχος. Σοβαρές καταγγελίες από τους γονείς

Σαράντα παιδιά εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ του Κέντρο Πολιτισμού Νιάρχος. Σοβαρές καταγγελίες από τους γονείς

Ένα απρόβλεπτο περιστατικό συνέβη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, χτες Κυριακή. Συγκεκριμένα, 40 παιδιά της χορωδίας της Λυρικής Σκηνής εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ, με την πλευρά του ΚΠΙΣΝ να πιάνεται απροετοίμαστη για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου περιστατικού, όπως λένε οι γονείς. Το αποτέλεσμα; Τα παιδιά να μείνουν εγκλωβισμένα για περίπου 1μισι ώρα.

«Κανένας ‘υπεύθυνος ασφαλείας’ του κτηρίου δεν είχε σχέδιο διαχείρισης ενός απλού περιστατικού όπως αποδείχθηκε περίτρανα εκ του αποτελέσματος!», καταγγέλλει ο Τάσος Κώνστας, ένας από τους γονείς, στο Facebook.

Και συμπληρώνει: «Τα παιδιά μας δεν βγήκαν στη σκηνή, γιατί ήταν εγκλωβισμένα στο ασανσέρ του “ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ” από τις 20.15 έως τις 21.45 τουλάχιστον!». Ο ίδιος σημειώνει ότι η πυροσβεστική τελικά εκλήθη από τους γονείς. Ενώ παράλληλα τονίζει: «Κάποια παιδιά λιποθύμησαν κ δεν είχαν καλέσει προληπτικά ούτε ασθενοφόρο Ούτε γιατρός υπήρχε ! Ευτυχώς υπήρχε, θεατής της Λυρικής, γιατρός ! Όλα τα παιδιά είναι σοκαρισμένα! Η αμέλεια τους και η ανικανότητα τους είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ».

Απόψε η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αξίζει το μεγαλύτερο χειροκρότημα! Τα παιδιά μας δεν βγήκαν στη σ…

Posted by Τάσος Κώνστας on Sonntag, 28. Januar 2018

Ο κ. Κώνστας λέει ακόμα ότι: «Οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί (που επίσης οι γονείς καλέσαμε) απόρησαν με την “διαχείριση” και την ΑΝΟΗΤΗ ΑΠΡΑΞΙΑ». Λέγοντας ότι κοντά στα παιδιά στάθηκαν η μαέστρος τους, Κωνσταντίνα Πιτσιάκου, και όλη τη Λυρική (Καλλιτεχνικός διευθυντής , μαέστρος , καλλιτέχνες , όλους τους εργαζόμενους).

Τι λέει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στην αντίπερα όχθη, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος υποστηρίζει στο protothema.gr ότι τα πράγματα δεν έχουν έτσι όπως τα παρουσιάζουν γονείς και παρευρισκόμενοι.

«Αρχικά θέλω να πω ότι αυτή τη στιγμή διερευνούμε το όλο ζήτημα και πως η καθηγήτρια της χορωδίας αποφάσισε να βάλει και τα σαράντα παιδιά μέσα στο ασανσέρ το οποίο και σταμάτησε μεταξύ δύο ορόφων. Θέλω επίσης να επισημάνω ότι η κατασκευάστρια εταιρία του εν λόγω ασανσέρ είχε μόλις αποχωρήσει από το ίδρυμα και πως βρισκόταν εκεί για την συντήρησή του. Με το που ειδοποιηθήκαμε, έσπευσε αμέσως στο σημείο η δική μας εταιρία συντήρησης ξεκινώντας την επιχείρηση του απεγκλωβισμού ενώ καλέσαμε ξανά και την κατασκευάστρια εταιρία. Η καθυστέρηση του απεγκλωβισμού οφείλεται στο ότι το ασανσέρ κατέβαινε πολύ αργά μέχρι να φτάσει στον όροφο και να βγουν τα παιδιά. Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι το Ίδρυμα διαθέτει μόνιμες νοσηλεύτριες οι οποίες βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλάι των παιδιών κι αν ζητήθηκε γιατρός αυτό συνέβη λόγω του πανικού κάποιων γονέων. Συνεπώς ουδέποτε κινδύνευσε κάποιος και από την πλευρά μας, υπήρξε από την πρώτη στιγμή διαχείριση του γεγονότος», ανέφερε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =