αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ρίχνει» 180 εκατ. ευρώ σε προσφορές η ΑΒ Βασιλόπουλος

«Ρίχνει» 180 εκατ. ευρώ σε προσφορές η ΑΒ Βασιλόπουλος

Κεφάλαια άνω των 180 εκατ. ευρώ πρόκειται να “ρίξει” και τη φετινή χρονιά στην αγορά μέσω προσφορών και προωθητικών ενεργειών η ΑΒ Βασιλόπουλος.

Η αλυσίδα η οποία ήταν από τους μεγάλους κερδισμένους της περσινής χρονιάς από την κατάρρευση του δικτύου της Μαρινόπουλος, συνεχίζει να καταγράφει και τη φετινή χρονιά ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά με χαμηλότερο ρυθμό σε σχέση με πέρυσι, σε μια αγορά η οποία “είδε” το πρώτο τρίμηνο της πωλήσεις της να σημειώνουν υποχώρηση της τάξεως του 8-15%.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Capital.gr, μόνο στην κάρτα πιστότητας AB Plus επενδύει ετησίως πάνω από 40 εκατ. ευρώ (στοιχεία 2016), ενώ στο ποσό που δαπανά ετησίως στις προωθητικές ενέργειες, ήτοι στα 180 εκατ. ευρώ, δεν περιλαμβάνεται το κονδύλι με το οποίο συμμετέχουν οι προμηθευτές.

Μέσω αυτού του προωθητικού προγράμματος, το οποίο θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, όπως ανέφεραν στελέχη της αλυσίδας στο Capital.gr, η ΑΒ Βασιλόπουλος επιδιώκει να διακρατήσει τους 300.000 νέους καταναλωτές που κέρδισε πέρυσι από την κατάρρευση της αλυσίδας Μαρινόπουλος και να παραμείνει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη εκτιμάται ότι εφέτος η αγορά θα καταγράψει πτώση -4 με -5% σε αξία με τις πωλήσεις σε όγκο πωλήσεων να υποχωρούν ακόμη περισσότερο.

Την ίδια ώρα και σε ότι αφορά το online κατάστημα της αλυσίδας, το οποίο σέρβιρε μόνο την περιοχή της Αθήνας, ενώ εδώ και λίγο διάστημα “επεκτάθηκε” και στη Θεσσαλονίκη, αυτό τζίραρε πέρυσι περί τα 7 εκατ. ευρώ. Ποσό το οποίο ανεβαίνει στα 32 εκατ. ευρώ αν σε αυτό προστεθούν και οι υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχει η αλυσίδα στους καταναλωτές της για αποστολή των προϊόντων στο σπίτι αλλά και μέσω των τηλεφωνικών παραγγελιών.

Εν τω μεταξύ η αλυσίδα συνεχίζει να στηρίζει δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Το 2016, ο όμιλος ΑΒ, που μετρά 78 χρόνια ιστορίας, πρόσφερε 2.055.738 ευρώ σε 685.245 γεύματα μέσω των οργανισμών: Τράπεζα Τροφίμων, Μπορούμε, Prolepsis και Όλοι μαζί μπορούμε, με τους οποίους διατηρεί στρατηγικές συνεργασίες. Ειδικότερα, μέσω της Τράπεζας Τροφίμων, σε 22 χρόνια συνεργασίας έχει προσφέρει πάνω από 17.000 τόνους τροφίμων και το 2016 πρόσφερε 80 τόνους το μήνα. Μέσω της Prolepsis προσφέρθηκαν 271.000 ευρώ για 186.721 σχολικά γεύματα σε 52 σχολεία σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον η εταιρεία τηρώντας την παράδοση ετών (από το 2012), πρόσφερε το χριστουγεννιάτικο και πασχαλινό γεύμα σε 9.000 οικογένειες (αξίας 78.000 και 45.238 ευρώ αντίστοιχα). Είναι επίσης ενδεικτικό ότι μόνο σε φόρους και εισφορές κατέβαλε στα κρατικά ταμεία 239 εκατ. ευρώ το 2016 και η συμμετοχή της στο ΑΕΠ διαμορφώθηκε σε 1,24%. Οι παροχές στους 14.216 εργαζομένους ξεπέρασαν τα 17,2 εκατ. ευρώ ενώ ο όμιλος, που δέχεται χιλιάδες αιτήματα για κάλυψη κοινωνικών αναγκών αλλά και μεγάλο όγκο βιογραφικών, μόνο πέρυσι δημιούργησε 1.272 νέες θέσεις εργασίας και συνεχίζει να δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης χάρη στη συνεχή ανάπτυξη νέων καταστημάτων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 12 =