αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πότε πρέπει να παίρνεις μεγάλα ρίσκα»: Μέσα σε ένα βίντεο 2 λεπτών, ο Elon Musk δίνει μερικές σπουδαίες συμβουλές

«Πότε πρέπει να παίρνεις μεγάλα ρίσκα»: Μέσα σε ένα βίντεο 2 λεπτών, ο Elon Musk δίνει μερικές σπουδαίες συμβουλές

Ο Elon Musk είναι γνωστός λάτρης του ρίσκου. Άλλωστε, δεν γίνεται να καινοτομήσεις χωρίς να πάρεις ρίσκο. Ο ίδιος έχει εφαρμόσει πολλές καινοτομίες στις Tesla, SpaceX, SolarCity και Boring Company.

Στο παραπάνω βίντεο διάρκειας μόλις 2 λεπτών, που είναι απόσπασμα από πρόσφατη ομιλία του, εξηγεί με απλά λόγια το πότε πρέπει να παίρνεις ένα ρίσκο.

«Η καινοτομία έρχεται μαζί με το ρίσκο για ενδεχόμενη αποτυχία. Αποφασίζεις το αν θα αρπάξεις τις μεγάλες ευκαιρίες, βλέποντας το αν υπάρχουν προοπτικές για ένα μεγάλο αποτέλεσμα», τονίζει μεταξύ άλλων ο Musk.

Όπως λέει, αν υπάρχουν πιθανότητες να πετύχεις ένα μεγάλο αποτέλεσμα, τότε το ρίσκο αξίζει τον κόπο. Τονίζοντας πως όταν επιλέγει το συγκεκριμένο μονοπάτι, κάνει ότι είναι δυνατό έτσι ώστε να περιορίσει το ρίσκο. Μάλιστα, θυμήθηκε ότι όταν ξεκίναγε την SpaceX οι πιθανότητες επιτυχίας δεν ήταν με το μέρος του. Παρόλα αυτά, οι μεγάλες προοπτικές που ανοίγονταν, το ώθησαν να κάνει το μεγάλο βήμα (και τελικά να δικαιωθεί).

Μιλώντας μάλιστα μεταξύ σοβαρού και αστείου, είπε ότι ίδρυσε τη SpaceX και μπήκε στο πεδίο του διαστήματος για να… αυξήσει το μπάτζετ της NASA. Και έτσι ο άνθρωπος να εξερευνήσει καλύτερα οτιδήποτε βρίσκεται πέρα από τη Γη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − nine =