αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πότε είναι η σωστή στιγμή για να παραιτηθείς από τη δουλειά σου και να κυνηγήσεις το όνειρο σου»: Εξηγεί η startupper που έφυγε από τη Google

«Πότε είναι η σωστή στιγμή για να παραιτηθείς από τη δουλειά σου και να κυνηγήσεις το όνειρο σου»: Εξηγεί η startupper που έφυγε από τη Google

Η Liz Wessel ακολούθησε την δική της διαδρομή προς την επιτυχία. Με ιδιαίτερα τολμηρές επιλογές. Βρήκε μια θέση στον τεχνολογικό γίγαντα που λέγεται Google. Στο κομμάτι του μάρκετινγκ. Και που είναι το παράξενο; Θα πει κάποιος.

Όταν η ίδια πήγε στην εταιρία, είπε στα στελέχη που βρίσκονταν εκεί κάτι που πραγματικά δεν συνηθίζεται: «Αλήθεια, αγαπώ την Google, αλλά μετά από δύο χρόνια θα φύγω. Για να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση». Πολλοί θα περίμεναν βέβαια ότι δεν θα κρατήσει την υπόσχεση της. Η Liz Wessel όμως όντως το έκανε πράξη. Το 2014, ακριβώς δύο χρόνια μετά την πρόσληψη της, έλυσε τη συνεργασία της με την εταιρία και αποχώρησε.

Το ίδιο βράδυ, μαζί με τον JJ Fliegelman, ίδρυσε την startup WayUp. Μια διαδικτυακή πλατφόρμα που «συνδέει» του μαθητές με θέσεις εργασίες σε εταιρίες όπως η Uber ή ο πρώην εργοδότης της, Google. Με τις εταιρίες φυσικά να πληρώνουν αρκετά χρήματα, για να έχουν πρόσβαση στην «χρυσή» database της πλατφόρμας. Όλα αυτά, έχουν οδηγήσει την startup να έχει λάβει συνολικά 27,5 εκατ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις μέχρι σήμερα.

Όμως, αν δεν έχεις κάνει ένα πλάνο 2 ετών όπως η Liz Wessel, πως θα ξέρεις το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αφήσεις την καθημερινή δουλειά σου και να κυνηγήσεις το όνειρο σου; Η ίδια έχει την απάντηση.

«Εάν δεν μπορείς να κάνεις πια καλή δουλειά… στην δουλειά σου, επειδή ξοδεύεις όλο τον χρόνο σου στο να σκέφτεσαι μια άλλη ευκαιρία εργασίας, αυτό είναι πιθανότατα ένα καλό σημάδι», τονίζει η startupper.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο Business Insider, αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το αν θέλεις να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση. Μπορεί απλά να θέλεις να κάνεις ένα pivot στην καριέρα σου. Και κάτι ακόμα: Μην ανησυχείς για το πως θα δικαιολογήσεις αυτές τις ξαφνικές επαγγελματικές αλλαγές, στην επόμενη job interview σου. Η Liz Wessel σημειώνει πως όσο κάνεις πράγματα με τα οποία είσαι παθιασμένος θα είσαι σε θέση να πεις την ιστορία σου με ωραίο τρόπο, στην κάθε job interview.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 18 =